Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK etsii perheitä ystäviksi opiskelijoille

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK etsii perheitä ystäviksi opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 10:08
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulussa Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella käynnistyy ystäväperhetoiminta tänä syksynä opintonsa aloittaville ulkomaalaisille opiskelijoille.

Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta. Toiminnasta kiinnostuneille perheille järjestetään infotilaisuudet keskiviikkona 3.9. kello 18.00 HAMKin Riihimäen ja Visamäen yksiköissä sekä tiistaina 9.9. kello 18.00 Valkeakosken yksikössä. Itse toiminta käynnistyy lokakuun alkupuolella.

Kulttuurien kohtaamisia

HAMKissa opiskelee neljällä eri paikkakunnalla yhteensä n. 600 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Suomen kielen opinnot ovat osa ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintoa, ja monet opiskelijat toivovat löytävänsä ystäväperheen, jonka kanssa opittua suomea voisi turvallisesti harjoitella. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.

Ystäväperhetoimintaa koordinoi ESR-rahoitteinen Pajatso-hanke, jossa kehitetään toimintamalleja tukemaan HAMKin vieraskielisissä koulutusohjelmissa opiskelevien henkilöiden työllistymistä. Lisätietoja ystäväperhetoiminnasta ja sen käynnistystapahtumista saa osoitteesta www.hamk.fi/pajatso.

Lisätiedot

projektipäällikkö Salla Niittymäki, p. 03 646 6313, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
projektiassistentti Antti Viiman, p. 03 646 4403, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs