Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK Biotalouden yrittäjyyskasvatus kiinnostaa Afrikan agribisnesvaikuttajia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK Biotalouden yrittäjyyskasvatus kiinnostaa Afrikan agribisnesvaikuttajia

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2015 klo 12:28
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Forum for Agricultural Research in Africa (FARA) ja UniBRAIN -yritysvaikuttajista ja tutkijoista koostuva delegaatio vierailee Hämeen Ammattikorkeakoulussa Mustialassa torstaina 10.9.2015. FARA on Afrikan johtava järjestö edistämään maataloustutkimusta ja -innovaatioita. Vierailulla tutustutaan alueellisesti ja kansallisesti uusimpiin maaseudun tutkimus- ja kehityshankkeisiin sekä esitellään kansainvälisesti ainutlaatuista opiskelijaosuuskuntiin perustuvaa yrittäjyysoppimisympäristöä. Kutsumme teidät seuraamaan vierailua HAMK Mustialaan, Tammelaan.

Osa Suomi-Afrikka -bisnesviikkoa

Tutustuminen Mustialaan on osa HAMKin järjestämää bisnesviikkoa, jonka aikana tuodaan esille bio- ja maatalouden liiketoiminta- ja tutkimusmahdollisuuksia Suomen ja Afrikan välillä. Viikolle osallistuu 13 arvostettua yritys- ja tutkimusvaikuttajia kahdeksasta Afrikan maasta, Luonnonvarakeskus, Impact Iglu, UniPID, maa- ja metsätalousministeriö sekä ulkoministeriö.

T&K:n yhdistäminen opiskeluun edistää maaseudun innovaatioita

HAMK Mustialan tapa yhdistää tutkimus- ja kehitystoiminta agrologiopetukseen on afrikkalaisvieraille uudenlainen toimintatapa maatalousyrittäjyyden korkeakouluopetuksessa. Mustialassa opettajat ja opiskelijat työskentelevät T&K –toiminnassa yhdessä. Opiskelijat tekevät hankkeissa muun muassa projekti- ja opinnäytetöitä. T&K osana opiskelua rohkaisee opiskelijoita ideoimaan ja toteuttamaan alaa kehittäviä uusia ratkaisuja.

HAMK Mustiala on mukana kahdessa kansallisesti merkittävässä maaseudun T&K-hankkeessa. Valkuaisosaamiskeskuksesta ratkaisuja Hämeen valkuaisomavaraisuuteen -hankkeessa edistetään valkuaiskasvien käyttöä ihmisten ja eläinten ravintona. Ravinteet pellossa vaan ei vesistöön -hanke tähtää pellon ravinteiden tehokkaampaan käyttöön ja vesistökuormituksen vähentämiseen.

Mustialan opiskelijaosuuskunnilla kymmenientuhansien liikevaihto

AgriTeams on Mustialan kehittämä opiskelijaosuuskuntatoimintaan perustuva vaihtoehtoinen oppimismalli. Se haastaa perinteiset käsitykset opiskelija-opettaja -suhteen vuorovaikutuksesta ja arvoasetelmasta keskittymällä tekemällä yhdessä oppimiseen. Ajatus poikkeaa afrikkalaisesta ajatusmaailmasta täysin. AgriTeams-opiskelijat perustavat oman osuuskunnan ja toteuttavat valitsemaansa liiketoimintaa juridisesti ja taloudellisesti vastuullisina yrittäjinä. Opinnot hoituvat osoittamalla yritystoiminnan kautta saatu osaaminen ja taidot.

Ohjelma 10.19.2015
ohjelmakielenä englanti

9.00 Tutustuminen Mustialaan ja T&Ktoimintaan (Auditorio, Vanha opisto, 2. krs) Monna Alatalo, Irma Kunnari, Katariina Manni, Harri Mattila
11.30 Lounastauko
12.30 Mustiala AgriTeams ja tiimioppiminen (Auditorio, Vanha opisto, 2. krs) Irma Kunnari HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu & Mustialan opiskelijat

Medialla on mahdollisuus haastatella ohjelman puhujia ja vieraita lounastauolla. Paikalla myös HAMKin yhteistoimintayrityksiä.

Lisätietoja www.hamk.fi/agribusiness
Eija Laitinen, eija.laitinen@hamk.fi, +358 50 585 3933
Irma Kunnari, irma.kunnari@hamk.fi, +358 40 830 7431

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs