Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK aloittaa englanninkielisen opettajankoulutuksen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK aloittaa englanninkielisen opettajankoulutuksen

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2011 klo 10:17
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa alkaa englanninkielinen kansainvälisyyteen suuntautunut opettajankoulutus syksyllä 2012. International Professional Teacher Education -ohjelmalla halutaan vastata ammatillisen koulutuksen koko ajan kansainvälistyvään osaamistarpeeseen ja tukea opettajien valmiuksia kansainväliseen ja monikulttuuriseen työskentelyyn.

Koulutuksessa painotetaan kansainvälistä verkosto-osaamista, monikulttuurisissa työyhteisöissä ja opetustilanteissa edellytettävää vuorovaikutusosaamista ja dialogia. Opiskelu on luonteeltaan monimuotoista (2–3 lähipäivää kuukaudessa), ja koulutus on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa.
 
Koulutus antaa vastaavan yleisen pedagogisen kelpoisuuden kuin suomenkieliset opettajankoulutusohjelmatkin. Myös hakukriteerit ovat samat, eli ammatillisten opintojen hakijoilta edellytetään pääsääntöisesti soveltuvaa korkeakoulututkintoa (AMK, ylempi AMK, kandidaatti, maisteri, DI) ja kolmen vuoden työkokemusta omalta ammattialalta. Yhteisten aineiden hakijoilta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, mutta ei työkokemusta. Hakijalla on oltava opiskeluun riittävä englanninkielen taito ja suomalaisiin opettajan virkoihin edellytettävä kielitaito.

Koulutus on tarkoitettu äidinkieleltään sekä suomenkielisille että vieraskielisille henkilöille, joilla ei toistaiseksi ole pedagogista kelpoisuutta. Erityisesti koulutus palvelee oppilaitoksissa kansainvälisissä tutkimus-, koulutus- ja kehittämistehtävissä sekä koulutusviennin parissa työskenteleviä. Koulutus sopii hyvin myös kansainvälisten yritysten ja yhteisöjen henkilöstönkoulutustehtävissä työskenteleville. Syksyllä 2012 alkavin opintoihin otetaan 20 osallistujaa.

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu kouluttaa Suomen suurimpana ammatillisena opettajakorkeakouluna opettajia useissa suomenkielissä koulutusohjelmissa valtakunnallisesti verkko- tai monimuoto-opiskeluna. Lisäksi koulutetaan opinto-ohjaajia kaikkiin koulumuotoihin ja erityisopettajia ammatilliseen koulutukseen.  

Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen opettajankoulutukseen on 9.–27.1.2012.

Lisätietoja:

www. hamk.fi/aokk
www.hamk.fi/aokk/en

Leena Nikander, koulutusohjelmajohtaja, p. 050 534 9462
Seija Mahlamäki-Kultanen, johtaja, p. 040 587 8029
Katja Rönkkönen, lehtori, p. 050 574 5121

Kuvat: HAMK / Mikko Kekki
Teksti: HAMK / Sara Kaloinen

Kuvissa uuden englanninkielisen koulutusohjelman suunnittelijat ja vastuukouluttajat, vasemmalla Mari Kokkonen ja oikealla Katja Rönkkönen

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs