Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMIn liikenneopettajakoulutus ja liikennealan insinöörikoulutus samalle kampukselle

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMIn liikenneopettajakoulutus ja liikennealan insinöörikoulutus samalle kampukselle

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 15:14
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutin liikenneopetuskeskus aloittaa vuoden 2016 muuttamalla. Koulutus siirtyy joululoman aikana Riihimäen kampukselle, jossa opetus jatkuu 11. tammikuuta.

Vaikka muutto tapahtuu suhteellisen nopealla aikataululla, koulutusohjelmapäällikkö Pekka Ahlgrenin mukaan taustalla on ollut pitkä kehitys.

”Lahdensivun kampuksen tulevaisuus ja suurlukiosuunnitelman eteneminen nopeuttivat ratkaisua, mutta ajatus liikenneopettajakoulutuksen ja liikennealan insinöörikoulutuksen saamisesta saman katon alle on ollut esille jo vuosia. Opiskelijat ovat myös tehneet hyvää yhteistyötä jo pitkään, ja muutto tulee varmasti vahvistamaan sitä entisestään”, Ahlgren toteaa.

Muutosta on liikenneopettajakoulutukselle useita selkeitä hyötyjä. Huomattava osa opiskelijoista tulee pääkaupunkiseudulta, ja liikenneyhteydet muualta Suomesta Riihimäelle ovat erittäin hyvät. Myös aseman ja kampuksen välimatka on lyhyt verrattuna Hämeenlinnaan. Toisaalta koulutuksen fyysisen paikan merkitys on digitalisaation myötä vähentynyt, kun vain pieni osa opetuksesta on enää perinteistä lähiopetusta.  Näin tiloja voidaan käyttää järkevämmin. Käytännön opiskelun kannalta hyvää on siirtyminen lähemmäs Riihimäellä sijaitsevaa ajoharjoittelurataa ja pääkaupunkiseudun monipuolisia opiskeluympäristöjä.

”Mitään merkittäviä muutoksia nykyiseen opiskeluun ei ole tulossa, mutta erilaiset synergiaedut, tiivistyvä yhteistyö liikenneinsinöörikoulutuksen kanssa ja logistisesti parempi sijanti tulevat varmasti vaikuttamaan positiivisesti opetuksen laatuun”, Ahlgren summaa.

 

Lisätietoja:

koulutusohjelmapäällikkö Pekka Ahlgren, puh. 03 646 3400, GSM 0400486935, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

HAMI Liikenneopetuskeskuksen uusi osoite on:

Kaartokatu 2 

11100  Riihimäki

 

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs