Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hämeenlinnan torille nousee Lepaan opiskelijoiden ympäristötaideteos

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeenlinnan torille nousee Lepaan opiskelijoiden ympäristötaideteos

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 13:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeenlinnan torille nousee 30.5. - 2.6.2016 HAMKin rakennetun ympäristön koulutuksen opiskelijoiden tekemä ympäristöteos Sinivihreä sydän, joka muistuttaa luonnon merkityksestä. 

Vuosi 2016 on valtakunnallinen vihervuosi. Vihervuoden päätapahtuma järjestetään 2.6.2016 Hämeenlinnassa. Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön hortonomiopiskelijat tuovat touko-kesäkuun vaihteessa luonnon näyttävästi esille Hämeenlinnan torille. 

– Tuotamme torille viikon ajaksi Sinivihreä sydän -ympäristöteoksen. Haluamme näin muistuttaa viherympäristöjen merkityksestä osana kaupunkiympäristöä, kertoo opiskelijaprojektin vetäjä Heli Nukki Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Inspiraation lähteenä teoksessa ovat olleet Hämeenlinnan upeat luonto- ja vesialueet, jotka ulottuvat kaupungin ytimeen saakka. – Ihailen suuresti Hämeenlinnan kansallista kaupunkipuistoa ja siihen kuuluvia Vanajaveden ranta-alueita ja Aulankoa, Nukki toteaa. 

Vihervuoden pääteemana on kestävä suomalainen maisema. – Torin ympäristöteos herättelee pohtimaan, miten voimme edistää kestävän kehityksen mukaista viheralueiden suunnittelua, rakentamista, hoitoa ja käyttöä. Luonto- ja viheralueiden saavutettavuus ja riittävä määrä edistävät tunnetusti asukkaiden viihtyisyyttä, terveyttä ja hyvinvointia, niin maalla kuin kaupungeissa, Nukki lisää.

Kampanja kannustaa ihmisiä miettimään omia suosikkimaisemiaan

Ympäristöteoksen yhteydessä pyydetään ihmisiä jakamaan kuvia tai tarinoita omista mielimaisemistaan. Mun maisema -kampanja toteutetaan yhteistyössä Viherympäristöliitto ry:n kanssa. 

– Kampanjaan voi osallistua joko torilla tai kesä-heinäkuun ajan osoitteessa http://promo.meltwater.fi/munmaisema. Osallistuneiden kesken arvotaan Canonin lahjoittama PowerShot N2 -kamera. Kampanjan aikana kannustamme myös jakamaan sosiaalisessa mediassa mielimaisemakuvia tunnisteilla #munmaisema ja #vihervuosi, kertoo hortonomiopiskelija Saana Karlsson. 

Luontoelämämyspolku ikäihmisille

Vihervuoden päätapahtuman yhteydessä 2.6.2016 avataan myös HAMKin opiskelijoiden ja Ikäinstituutin yhteinen projekti Ikäihmisten polku Hämeenlinnan Linnanpuistossa. 

Luontoelämyspolku koostuu monipuolisista tehtävistä, jotka harjoittavat voimaa, tasapainoa ja vetreyttä sekä herättelevät aisteja ja virittelevät muistelua. Luontoelämyspolun yhteydessä myös selvitetään käyttäjien kokemuksia.

Viherympäristöjen ja rakennetun ympäristön tulevat ammattilaiset asialla

Hämeen ammattikorkeakoulussa koulutetaan ammattilaisia hortonomeiksi (AMK) rakennetun ympäristön (ent. maisemasuunnittelu) ja puutarhatalouden koulutusohjelmissa. 

Ympäristöteoksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat rakennetun ympäristön opiskelijatiimi Heli Nukki (vetovastuu), Teemu Vähä-Piikkiö, Saana Karlsson, Susanna Hytti, Juha Jääsärö, Joni Puoliväli, Pirkko Heinänen ja Sanna Sainivuo. Yhteistyökumppaneina ympäristöteoksessa ja Mun maisema -kampanjan toteutuksessa toimivat Viherympäristöliitto ry, Piiraisen Viherpalvelu Oy, Kekkilä Oy sekä Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry. 

Ikäihmisten polkua toteuttavat Ikäinstituutti, Hämeenlinnan kaupunki, Viherympäristöliitto ry sekä HAMKin rakennetun ympäristön opiskelijat Jenni Kerava, Tiia Salminen ja Katja Tiitinen.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön koulutuksen hortonomiopiskelijat toteuttavat vuoden aikana osana opintojaan monenlaisia viheralaa, ympäristöä ja ympäristön arvoja ja toimintoja esiintuovia tapahtumia. Ympäristötaideteoksen ja Ikäihmisten polun lisäksi Hämeenlinnan keskustassa oleva ns. Vallin tontti muuttuu kesällä kaupunkipuistoksi, jonka suunnitteluun opiskelijat ovat osallistuttaneet mm. läheisen päiväkodin lapsia. Loppukesästä 26.8. Hämeenlinnan Toripuistoon avautuu Kohtaamisten puisto. 

Lisätiedot:

Sinivihreä sydän -teos:

Rakennetun ympäristön hortonomiopiskelija Heli Nukki, p. 050 342 3576, heli.nukki@student.hamk.fi

Opiskelijaprojektit

Lehtori Sari Suomalainen, p. 03 646 5243 tai sari.suomalainen@hamk.fi 

 

Kuvat: Heli Nukki

 

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs