Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hämeen ammatti-instituutin tuloksellisuus parantunut merkittävästi

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutin tuloksellisuus parantunut merkittävästi

Tiedote.
Julkaistu: 02.01.2012 klo 13:51
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutti on saanut 171 000 euroa tuloksellisuusrahaa vuodelle 2012.

Muuttuvassa työelämässä ammatillisen koulutuksen kysyntä ja vetovoimaisuus ovat sidoksissa koulutuksen kykyyn vastata työelämän tarpeisiin. Vuoden 2011 alusta ammatillisen peruskoulutuksen tuloksellisuusrahoitusta uudistettiin. Tulosrahoitus perustuu nyt tulosindeksiin, jossa on yhdistetty tuloksellisuuden arviointialueiden mittarit: vaikuttavuus ja henkilöstön kehittäminen.

Tuloksellisuuden ja laadun parantamiseksi tehdyt toimenpiteet näkyvät mittareissa vasta useamman vuoden päästä, mikä korostaa osaltaan kehittämistoiminnan pitkäjänteisyyttä. – Hämeen ammatti-instituutissa on usean vuoden ajan tehty määrätietoista työtä keskeyttämisen vähentämiseksi ja läpäisyasteen parantamiseksi. Vähitellen tulokset paranevat, kertoo lehtori Pirjo Kaitala.

– Vuonna 2012 tuloksellisuusrahaa käytetään ammatti-instituutin strategiseen kehittämiseen, kuten laatujärjestelmän rakentamiseen. Sen lisäksi rahaa kohdennetaan koulutusohjelmille keskeyttämisen ehkäisemiseen ja läpäisyasteen parantamiseen liittyviin toimenpiteisiin, kuten opiskelijoiden vapaa-ajan toimintoihin, Kaitala jatkaa.

Koulutustoiminnasta kokonaiskuva

Tulosindeksiä laskettaessa vaikuttavuusmittarin painoarvo on 90 prosenttia. Opettajien kelpoisuusmittarin painoarvo on 7 prosenttia ja henkilöstön kehittämismittarin painoarvo 3 prosenttia.

Vaikuttavuusmittarissa työllistymis-, jatko-opiskelu-, keskeyttämis- ja läpäisymittarit yhdistettiin yhdeksi mittariksi. Koulutustoiminnasta on siis koottu yksi kokonaiskuva: valmistuvatko opiskelijat, ja jos valmistuvat, sijoittuvatko he työelämään toivotulla tavalla. Koulutuksen järjestäjän suoritusta pidetään sitä parempana, mitä useampi opiskelija suorittaa tutkinnon ja on työssä tai jatko-opiskelemassa tarkastelujakson lopussa.

Vaikuttavuusmittarin laskennassa opiskelijat ryhmitellään viiteen ryhmään seuraavasti:

1) opiskelija on suorittanut ammatillisen perustutkinnon seurantajakson aikana ja on työllinen seurantajakson viimeisellä viikolla (läpäissyt, työllinen, painoarvo 10);

2) opiskelija on suorittanut ammatillisen perustutkinnon seurantajakson aikana ja on suorittamassa tai suorittanut korkeakoulututkinnon seurantajakson aikana (läpäissyt, jatko-opiskelija, painoarvo 6);

3) opiskelija on suorittanut ammatillisen perustutkinnon seurantajakson aikana, mutta ei ole suorittanut tai suorittamassa korkeakoulututkintoa eikä ole työllinen seurantajakson viimeisellä viikolla (läpäissyt, ei työllinen eikä jatko-opiskelija, painoarvo 3);

4) opiskelija ei ole suorittanut ammatillista perustutkintoa seurantajakson aikana, mutta on vielä suorittamassa ammatillista perustutkintoa tai suorittanut tai suorittamassa muuta tutkintoa seurantajakson aikana tai on työllinen seurantajakson viimeisellä viikolla (ei läpäissyt, työllinen tai opiskelija, painoarvo 1);

5) opiskelija ei ole suorittanut ammatillista perustutkintoa eikä ole suorittanut tai suorittamassa muuta tutkintoa seurantajakson aikana eikä ole työllinen seurantajakson viimeisellä viikolla (keskeyttänyt, ei työllinen eikä opiskelija, painoarvo 0).

Tuloksellisuusindeksin laskennassa on ollut mukana 120 koulutuksen järjestäjää. Kaikkien koulutuksen järjestäjien tulosvertailussa Hämeen ammatti-instituutti sijoittuu sijalle 63.


Lisätiedot
lehtori Pirjo Kaitala, p. 03 646 4241 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs