Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haku SAMKin englanninkieliseen koulutukseen on käynnissä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Haku SAMKin englanninkieliseen koulutukseen on käynnissä

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2014 klo 09:01
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKin valtit:

– Uusi kokonaisuus kansainvälisestä liiketoiminnasta (International Business)

– Pohjoismaiden ainoa fysioterapian koulutus (Physiotherapy)

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) on haettavana kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa englanninkielellä toteutettavaa koulutusta:

•  International Business Raumalla ja
•  Physiotherapy Porissa.

Kansainvälistä liiketoimintaa Aasia-painotuksella

Syksystä 2014 alkaen SAMK keskittää englanninkielisen liiketoiminnan opetuksen Raumalle uudella kokonaisuudella. Koulutuksen tavoitteena on antaa suomalaisille ja kansainvälisille opiskelijoille sellaiset valmiudet, että he työelämässä pystyvät edistämään satakuntalaisten pk-yritysten menestystä maailmanmarkkinoilla. Painotus on tilaus- ja toimitusketjun hallinnassa, palvelumuotoilussa, innovatiivisessa palvelun tuotannossa ja Aasian markkinoiden tuntemuksessa.

– Yhtä tärkeä kuitenkin on, että tulevaisuuden kansainväliset asiantuntijat omaksuvat tiimityöskentely- ja viestintätaidot, verkko-oppimisen taidot sekä verkostoitumisen. Olemme Raumalla ja Porissa tehneet pitkän työn kehittäessämme oppimisympäristöt, jotka tukevat opiskelijoita oma-aloitteisuuteen, vastuun ottamiseen ja tuloksen tekoon. Esimerkkinä mainitaan ongelmaperusteinen oppiminen, coaching ja projektioppiminen, kertoo koulutuksesta vastaava Daniela Tanhua.

International Business -koulutuksesta valmistuu kansainvälisen liiketoiminnan hallitsevia tradenomeja, Bachelor of Business Administration. Haettavia aloituspaikkoja on 60.

Kuva oppimistilanteesta.

Pohjoismaiden ainoa englanninkielinen fysioterapian koulutus

Kansainvälistä fysioterapiakoulutusta on toteutettu Porissa 20 vuotta, tällä hetkellä ainoina Pohjoismaissa. Opiskelijoita on tullut kaikkiaan 31 eri maasta. Suomenkieliseen koulutukseen verrattuna on joissain opintojaksoissa painotettu erityisesti kansainvälisyysosaamista ja toimimista monikulttuurisessa ympäristössä.

Kansainvälisyysosaamista ja vahvan kielitaidon omaksumista opintojen myötä pidetään tärkeänä, se laajentaa työmahdollisuuksia ja urakehitystä sekä Suomessa että ulkomailla. Valmistuneista ei-suomalaisista monet ovat työllistyneet Satakuntaan tai muualle Suomeen, ilmenee vuonna 2008 toteutetussa alumnikyselyssä englanninkielisestä fysioterapiasta valmistuneille.

Koulutuksesta 2001 valmistunut, Suomessa työskentelevä Douglas Schneider, toteaa suomen kielen oppimisen olevan edellytyksenä fysioterapeuttina toimimiselle Suomessa. Opiskelijoita, jotka eivät osaa suomea, kannustetaan ottamaan pakollisten kieliopintojen lisäksi vapaasti valittaviin opintoihin suomen kieltä ja suorittamaan yleisen kielitutkinnon, YKI-testin.

Physiotherapy -koulutuksesta valmistuvat ovat ihmisen liikkumisen ja toimintakyvyn arvioinnin ja kuntoutuksen ammattilaisia, Bachelor of Health Care. Haettavia aloituspaikkoja on 20.

Kuva oppimistilanteesta.

Molemmat koulutukset ovat laajuudeltaan 210 opintopistettä. Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta.

Haku koulutuksiin on käynnissä 7.1.–11.2.2014 osoitteessa www.admissions.fi.

Lisätietoja koulutuksista: http://samkhakuopas.wordpress.com/

Lisätietoja:

Daniela Tanhua
IB -koulutuksen vastuuhenkilö
puh. 044 710 3540
daniela.tanhua@samk.fi

Maija Kangasperko
Physiotherapyn vastuuhenkilö
puh. 044 710 3466
maija.kangasperko@samk.fi

Janne Santala
Opiskelijapalveluiden päällikkö
puh. 044 710 3012
janne.santala@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja kuudella eri osaamisalueella:hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs