Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hakijamäärä Turun ammattikorkeakouluun kasvoi syksyn yhteishaussa

Turun ammattikorkeakoulu

Hakijamäärä Turun ammattikorkeakouluun kasvoi syksyn yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 13:45
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 21.9. Yhteensä opiskelupaikkaa hakeneita oli 26900. Kokonaishakijamäärä laski viime vuoden syksystä viidellä prosentilla. Turun ammattikorkeakouluun opiskelijaksi hakeneita oli selkeästi enemmän kuin viime vuonna.

Opiskelupaikkaa Turun ammattikorkeakoulussa tavoitteli 3095 hakijaa. Koulutustarjontaa on kasvatettu, aloituspaikkoja koulutuksissa on tarjolla yhteensä 470. Aloituspaikkamäärä on kasvanut erityisesti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon(YAMK) osalta. Sosiaali- ja terveysalan ylempään korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen hakijoita oli yhteensä 170. Valtakunnallisestikin vetovoimaisin koulutusala on perinteisesti ollut hyvin edustettuna Turun AMK:n syksyn yhteishaussa. Alan kymmenestä tarjolla olleesta hakukohteesta eniten hakijoita keräsivät sosionomi- ja ensihoitajakoulutukset.

Myös konetekniikan insinööri(AMK) – koulutus kiinnosti hakijoita. Tekniikan alan opintojen aloitusta tavoitteli 253 hakijaa. Turun ammattikorkeakoulun solmimien yhteistyösopimusten ansiosta Turussa on mahdollista jatkaa opintoja aina diplomi-insinööriksi asti.

Yhteishaun seuraavat vaiheet ovat sosiaali- ja terveysalan valtakunnallinen esivalintakoe 11.10. ja varsinaiset valintakokeet marraskuun alussa. Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 25.11. Valituksi tulleiden tulee vahvistaa opiskelupaikan vastaanottaminen 9.12. klo 15 mennessä. Opiskelu nyt haussa olleissa koulutuksissa alkaa tammikuussa 2017.

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs