Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haaga-Helian opiskelijoiden kehittämän ohjelmiston avulla kokeiltiin miten automaattinen tilinpäätösraportointi sujuu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian opiskelijoiden kehittämän ohjelmiston avulla kokeiltiin miten automaattinen tilinpäätösraportointi sujuu

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2015 klo 17:15
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian tietojenkäsittelyn opiskelijat ovat syksyn aikana kehittäneet ohjelmistoa, jonka avulla Administer Oy voi automaattisesti ilmoittaa verohallinnolle tilitoimistoasiakkaidensa tilinpäätöstiedot. Ohjelmisto muuntaa asiakkaiden tilinpäätöstietoja verottajan vaatimaan XBRL-muotoon tuloverolomakkeiden 6B ja 62 osalta.

Sähköinen talousraportointi on uudistumassa nopeasti. Verohallinnolla on meneillään mittava talousraportoinnin uudistus, jonka päämääränä on, että ilmoitusvelvolliset yritykset voisivat jättää tilinpäätöstietonsa kansainvälisen talousraportoinnin standardin XBRL:n  (eXtensible Business Reporting Language) muodossa. Verohallinto alkaa ottaa tilinpäätöstietoja vastaan XBRL-muodossa huhtikuusta 2016 alkaen.  Alussa valmius koskee vain tiettyjä yritystyyppejä ja tiettyjä tuloverolomakkeita.

Administer Oy tilasi Haaga-Helian tietojenkäsittelyn opiskelijoilta järjestelmän, jonka avulla tilitoimiston asiakkaat voisivat automaattisesti ilmoittaa verottajalle lakisäätäiset tilinpäätöstietonsa. Opiskelijoiden kehittämä ohjelmisto muuntaa Administerin omassa eFina-tilitoimisto-ohjelmistossa olevan tilinpäätöksen verottajan vaatimaan uuteen XBRL-muotoon.  ”XBRL-muodon käyttäminen tehostaa merkittävästi tilitoimiston prosesseja, sillä sen ansiosta on mahdollista tallentaa data vain yhteen kertaan yhteen paikkaan.” arvioi Pirjo Mäkelä Administer Oy:stä.

”Opiskelijoiden kehittämä ohjelmisto on vielä prototyyppivaiheessa, ja sen toimivuutta on testattu rajatulla joukolla tilinpäätöksiä.  Projektin avulla saimme kuitenkin selville, että tilinpäätösdatan muuntaminen verottajan palvelun vaatimaan muotoon sujui hyvin pilotissa mukana olleella datajoukolla lomakkeiden 6B ja 62 osalta. Tämä on merkittävä askel kohti automaattista tilinpäätösraportointia,” toteaa yliopettaja Lili Aunimo Haaga-Heliasta.

Hanke on osa Tekesin rahoittamaa TARU-hanketta.

Lisätietoja:
yliopettaja Lili Aunimo, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, lili.aunimo@haaga-helia.fi, puh 040 488 7230.

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs