Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haaga-Helia ottaa EU- ja Eta-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukuvuosimaksut käyttöön vuonna 2017

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ottaa EU- ja Eta-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukuvuosimaksut käyttöön vuonna 2017

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 17:45
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ottaa lukuvuosimaksut käyttöön EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville uusille opiskelijoille tammi- ja elokuussa 2017. Lukuvuosimaksu on suuruudeltaan 8 500–9 500 euroa koulutusohjelmasta riippuen.

Haaga-Helian hallitus päätti eilen 11.2. kokouksessaan EU- ja Eta-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille tarkoitettujen lukuvuosimaksujen suuruudesta. Maksu on 8 500–9 500 euroa lukuvuodessa koulutusohjelmasta riippuen.
Maksua aletaan periä elokuussa 2017 alkavissa koulutuksissa lukuun ottamatta Aviation Business -koulutusohjelmaa, jossa maksu otetaan käyttöön tammikuussa 2017. Maksut koskevat ainoastaan EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevia opiskelijoita ja vieraskielisiä koulutusohjelmia.

Rehtori Teemu Kokko näkee, että muutos hyödyttää koulutuksen vientiä.
”Haaga-Helia on ollut aktiivinen koulutuksen viennissä, ja lukuvuosimaksut ovat hyvä mahdollisuus sen edistämiseen. Tie on pitkä ja maksujen käyttöönotto vaatii paljon töitä, mutta toimintaa on tärkeää lähteä kehittämään sen pohjalta”, rehtori toteaa.

Lukuvuosimaksuja aletaan periä kaikissa Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa: hallitus antoi eduskunnalle esityksen maksujen asettamisesta lokakuussa 2015, ja lakimuutos tuli voimaan 1.1.2016.

Lisätietoja:
rehtori ja toimitusjohtaja Teemu Kokko, puh 050 555 1131
johtaja Jouni Ahonen, puh 050 518 8151

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs