Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia tiivistävät yhteistyötään hallitusohjelman kärkihankkeiden toteuttamiseksi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia tiivistävät yhteistyötään hallitusohjelman kärkihankkeiden toteuttamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 12:23
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Pääkaupunkiseutu toimii Suomen talouselämän veturina. Alueella tarvitaan selkeästi profiloituneita korkeakouluja tuottamaan uudenlaista osaamista ja rakentamaan rohkeaan kokeiluun perustuvaa toimintakulttuuria.

Pääkaupunkiseudulla toimivat ammattikorkeakoulut Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia syventävät yhteistyötään uusilla avauksilla. Tavoitteena on vahvistaa pääkaupunkiseutua osaamisen keskittymänä opiskelijoiden, työelämän ja siellä toimivien osaajien parhaaksi. Ammattikorkeakoulut haluavat yhdessä rakentaa toimintakonseptin, joka kiinnostaa myös kansainvälisesti. Tavoitteena ovat nopeat tulokset, innovatiiviset ratkaisut ja paremmat palvelut.

Yksi hallitusohjelman strategisista painopistealueista - Osaaminen ja koulutus - sisältää mm. seuraavat kärkihankkeet: Nopeampi siirtyminen työelämään, Elinkeinoelämän ja korkeakoulujen yhteistyön vauhdittaminen sekä Koulutusviennin ja kansainvälisen TKI-toiminnan edistäminen. Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia haluavat yhteistyöllään vastata hallitusohjelman tavoitteisiin mm. edistämällä opiskelijaliikkuvuutta, yrittäjyyskoulutusta sekä rakentamalla matalan kynnyksen innovaatio-ohjelmia korkeakoulujen ja pk-yritysten välille. Lisäksi tehostetaan globaalien tutkimus- ja hankerahoituskanavien hyödyntämistä, muodostetaan Suomen suurin ammattikorkeakoulusektorin koulutusviennin keskittymä sekä toteutetaan kansainvälinen kolmas lukukausi, Professional Summer School Helsinki, Finland.

Tiivistyvän yhteistyön ensimmäisiä konkreettisia toteutuksia on Professional Summer School, joka on avoin kehittämis- ja nopeiden kokeilujen ympäristö. Se tarjoaa ratkaisuja ja uusia ideoita yritysten tuotteiden soveltamisesta uusiin ympäristöihin. Lisäksi se synnyttää ja tukee startup -toimintaa ja kasvua. Ensimmäinen Professional Summer School toteutetaan 30.5. – 10.6.2016 Helsingissä yhteistyössä yritysten ja julkisen sektorin kanssa.

-Kaikissa metropoleissa tarvitaan rikas kirjo vetovoimaisia vaihtoehtoja nuorille – vastaava korkeakoulurakenne on esimerkiksi Berliinissä, Tukholmassa ja Lontoossa. Haluamme yhteistyöllämme luoda metropolialueesta houkuttelevan yrityksille, osaajille ja kansainvälisille investoijille, toteavat rehtorit Teemu Kokko Haaga-Heliasta, Riitta Konkola Metropoliasta ja Jouni Koski Laureasta.


Lisätietoja:
Teemu Kokko, rehtori, toimitusjohtaja; Haaga-Helia, 050 555 1131
Riitta Konkola, rehtori, toimitusjohtaja; Metropolia, 050 548 6069
Jouni Koski, rehtori, toimitusjohtaja; Laurea, 046 856 7660

Liitetiedostot 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs