Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haaga-Helia kehittää uusia digitaalisia palveluita taloushallintoon

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kehittää uusia digitaalisia palveluita taloushallintoon

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 13:57
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

TARU-hankkeen tavoitteena on lisätä kuntien ja yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä helpottaa yrittäjän arkea.

Haaga-Helia kehittää digitaalisia palveluita yritysten ja kuntien käyttöön osana Tekesin rahoittamaa kaksivuotista taloushallinnon verkosto- ja innovaatiohanke TARUa. Projektin tavoitteena on lisätä digitalisoinnin avulla taloushallinnon ja viranomaisraportoinnin tehokkuutta, kehittää uusia lisäarvopalveluita sekä parantaa taloustiedolla johtamista. TARU-lyhenne tulee sanoista taloushallinnon runkoverkko.

Taloushallintopalveluiden ja viranomaisraportoinnin digitalisointi on osa laajempaa suomalaisessa yhteiskunnassa käynnissä olevaa murrosta, jossa työelämän toiminnoista ja tiedosta tulee entistä reaaliaikaisempia ja automaattisempia. Taloushallinnon digitalisoinnin hyödyt koko yhteiskunnalle ovat mittavat niin tuottavuus- kuin kilpailukyvyn näkökulmista.

”Pelkästään arvonlisävero- ja tilinpäätösraportoinnin sekä kuukausittaisen kirjanpidon tuottavuuspotentiaali yrityksissä on arvioiden mukaan yli 600 miljoonaa euroa vuodessa”, toteaa TARU-hankkeen kummi ja alan pitkäaikainen vaikuttaja Bo Harald. ”Kun näin suurten suorien säästöjen lisäksi saadaan reaaliaikaisuutta talousseurantaan, voidaan parantaa rahoituksen saantia ja riskien hallintaa, niin on selvää, että tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamispotentiaali tällä saralla on valtava. Olen tyytyväinen, että tuotamme TARUssa konkreettisia tuloksia tälle alueelle”, hän jatkaa.

Helpotusta ALV-raportointiin ja talouden suunnitteluun

TARUssa yhdistyy taloushallinnon, ohjelmisto- ja IT-alan sekä tutkimuslaitosten yhteistyö. Toimijoina ovat Tieto, Administer, Kuntien Taitoa, Tikon sekä korkeakoulukumppaneina Haaga-Helia ja Aalto. Yhteistyötä tehdään myös mm. Finanssialan keskusliiton, Taloushallintoliiton ja Teknologiateollisuuden kanssa.

Projektissa Tiedon ja Haaga-Helian yhteistyön tuloksena on nyt syntynyt PK-yritysten ALV-kausiraportoinnin automatisointisovellutus.

”ALV-kausiveroilmoitusten tuottaminen on hyvä esimerkki automatisoitavasta raportoinnista. Nyt kehitetyllä sovellutuksella on todennettu, että PK-yritykset voisivat lähes nappia painamalla hallita ja muodostaa ALV-raportit verkkolaskutiedoista. Tiedot menisivät suoraan verottajalle vähentäen yrittäjien raportointituskaa”, toteaa reaaliaikaisen talouden johtava asiantuntija Fredrik Jansson Tiedosta.

Samaan tapaan käytännönläheinen ja yrittäjän päivittäistä toimintaa helpottava palvelu on Administerin kanssa yhteistyössä osaksi heidän selainkäyttöistä taloushallinnon eFina–palveluaan kehitetty mobiilisovellus.

”eFina-mobiilisovellus tuo yrittäjälle tärkeimmät taloustiedot taskuun. Häntä kiinnostavat yrityksen perusluvut, kuten pankkisaldo ja erääntyvät myynti- ja ostolaskut. Ei mitään ylimääräistä vaan ydinasiat ajantasaisina. Tämä vapauttaa energiaa varsinaiseen liiketoimintaan”, kertoo hankejohtaja Pirjo Mäkelä Administerista.

TARU yhdistää opiskelijan, Haaga-Helian ja yrityksen intressit

Haaga-Helian opiskelijat ovat osallistuneet molempien sovellusten kehittämiseen mm. kahdessa InnoCampissa, joissa tavoitteena on ollut yhdistää yritysten ja opiskelijoiden liiketalouden ja ICT-alan osaaminen.

”On erittäin palkitsevaa, kun opiskelijat työstävät yhdessä yritysten ja kuntien edustajien kanssa toimeksiantoja, joissa yhdistyy opiskelijan, Haaga-Helian sekä yrityksen intressit”, toteaa lehtori Heli Kortesalmi Haaga-Heliasta. ”TARUssa on jo nyt ollut mukana useita eri opintojaksoja, opettajia, asiantuntijoita sekä yli 100 opiskelijaa”, jatkaa yliopettaja Ari Alamäki.

TARU jatkuu vuoden 2015 loppuun ja sen budjetti on 2,4 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Harri Palviainen, johtaja, Haaga-Helia, puh. 0500 967 744 , harri.palviainen@haaga-helia.fi
Fredrik Jansson, reaaliaikaisen talouden johtava asiantuntija, Tieto Finland Oy, p. 040 344 6631, fredrik.jansson@tieto.com
Pirjo Mäkelä, hankejohtaja, Administer Oy, p. 040 504 1304, pirjo.makela@administer.fi

www.taloushallinnonrunkoverkko.fi

 

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs