Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAAGA-HELIA käynnistää urheilujournalismin opintokokonaisuuden

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

HAAGA-HELIA käynnistää urheilujournalismin opintokokonaisuuden

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2014 klo 17:28
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa syksystä 2014 lähtien urheilujournalismin opintokokonaisuus. Opinnot antavat monipuoliset valmiudet urheilutoimittajana työskentelemiseen ja viestintätyöhön urheilun alalla.

Urheilujournalismin opintokokonaisuus ei ole tutkintokoulutus. Opinnot suorittanut saa opintotodistuksen, josta käyvät ilmi opintokokonaisuuden sisältö ja osaamistavoitteet sekä avoimessa ammattikorkeakoulussa tehdyt opinnot.

Opintokokonaisuuden perustana on aiemmin HAAGA-HELIAn Vierumäen yksikössä toteutettu urheilujournalismin opintokokonaisuus. Sen suorittaneet ovat työllistyneet toimittajan, tuottajan ja viestinnän osaajiksi urheilumedioihin. Opetusjaksoilla opiskelijat ovat tehneet työelämäprojekteja muun muassa MTV3:n, Etelä-Suomen Sanomien ja Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

Uudessa urheililujournalismin opintokokonaisuudessa todelliset työelämäprojektit ovat myös merkittävässä roolissa: opiskelijat tuottavat juttuhankkeita urheilualan medioille ja saavat tätä kautta alan työkokemusta sekä luovat ammatillisia verkostoja.

Haku käynnistyy keväällä 2014

Hakuaika alkaa 31.3.2014 ja päättyy perjantaina 16.5.2014. Pääsykoe järjestetään lauantaina 24.5.2014 klo 10–18. Hakulomake julkaistaan HAAGA-HELIAn verkkosivuilla 31.3.2014. Opetus alkaa elokuussa viikolla 34, ja siihen valitaan pääsykokeiden kautta 16 opiskelijaa.

Pääsykokeeseen kutsutuilta edellytetään kiinnostusta urheiluun, motivaatiota ja halua sitoutua monimuotoiseen opiskeluun sekä ryhmätyöskentelytaitoja. Opintokokonaisuuteen ei ole pohjakoulutus- tai kielitaitovaatimuksia.

Opetus toteutetaan lähinnä iltaisin järjestettävillä intensiivijaksoilla Helsingissä sekä verkko-opetuksena. Osa urheilujournalismin opinnoista on sisällöltään yhteneväinen journalismin koulutusohjelman kanssa ja osa opinnoista suoritetaan HAAGA-HELIAn avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Koulutus maksaa 750 € / lukukausi (sisältää HAAGA-HELIAn avoimen ammattikorkeakoulun lukukausimaksun 150 €). Kaksivuotisen opintokokonaisuuden hinta on siis 3 000 €.

Lisätiedot: koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi, puh. 040 488 7525

Lisätietoja ohjelmasta täältä.

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs