Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haaga-Helia, Helmi ja SLK yhteistyöhön – tavoitteena sujuvoittaa siirtymiä toiselta asteelta korkeakouluopintoihin

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia, Helmi ja SLK yhteistyöhön – tavoitteena sujuvoittaa siirtymiä toiselta asteelta korkeakouluopintoihin

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 16:30
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helmi Liiketalousopisto ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ovat aloittaneet koulutusyhteistyön. Yhteistyön tarkoituksena on jouhevoittaa siirtymiä toisen asteen opinnoista korkeakouluopintoihin. Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko, Helmin rehtori Juha Ojajärvi ja SLK:n rehtori Antti Loukola allekirjoittivat sopimuksen tiistaina 31.5. Helsingissä.

Kyseessä on pilotti, joka koskee siirtymiä yo-merkonomi- ja yo-datanomikoulutuksesta tradenomikoulutukseen. Käytännössä malli muistuttaa avoimen väylän mallia: tradenomiopintoihin haetaan toisen asteen opintojen yhteydessä suoritettujen 60 opintopisteen perusteella.

Avauksen taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön viesti siitä, että siirtymiä eri tason koulutusten välillä on tärkeää sujuvoittaa. Yhteistyön tavoitteena on, että malli vähentää keskeyttämisiä toisen asteen koulutuksessa. Toisaalta tradenomikoulutukseen saadaan motivoituneita ja osaavia opiskelijoita.

”Meillä on ollut jo kauan kampusyhteistyötä Helmin kanssa Malmilla ja SLK:n kanssa Pasilassa. Nyt alkava koulutusyhteistyö on mieluisa ja luonteva jatkumo tälle”, Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko toteaa.

Ensimmäiset uuden polun kautta tulleet opiskelijat aloittavat Haaga-Heliassa syksyllä 2017.

Lisätiedot:
Vararehtori Minna Hiillos, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, minna.hiillos@haaga-helia.fi

Rehtori Antti Loukola, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, antti.loukola@businesscollege.fi

Rehtori Juha Ojajärvi, Helmi Liiketalousopisto, juha.ojajarvi@liiketalousopisto.fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs