Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Green Care -yrittäjyyteen kannustetaan Porissa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Green Care -yrittäjyyteen kannustetaan Porissa

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 12:30
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Tiistaina 4.2. Porissa järjestettävässä seminaarissa Green Care -asiantuntijat kertovat, mitä Green Care on ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa maaseudun matkailualan yrittäjille. Asia kiinnostaa Satakunnan alueen toimijoita: seminaariin on ilmoittautunut 29.1. mennessä jo 75 osallistujaa.

Green Care tarkoittaa toimintaa, jossa luontoa käytetään tavoitteellisesti ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Se on sateenvarjokäsite useille eri tavoille toteuttaa tätä toimintaa, käsitteen alle mahtuvat esimerkiksi niin hyvinvointimatkailu kuin puutarhaterapiakin.

Green Care -toiminnan hyvinvointivaikutukset syntyvät luonnon elvyttävyyden, yh­teisöllisyyden ja toiminnallisuuden kautta. Toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, ammatillisesti ja vastuullisesti. Se yhdistää monia luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneita toimijoita, kuten esimerkiksi maatilamatkailu- ja hyvinvointiyrittäjiä.

Suomessa maaseudun Green Care -yrittäjyys on vielä alkutekijöissä, mutta sen sijaan useassa Euroopan maassa toiminta on jo yleistynyt. Maatilaympäristöjä käytetään muun muassa monipuolisesti erilaisten sosiaalisten kuntoutusten tarpeisiin, esimerkiksi vajaakuntoisten kuntoutustoimintaan tai pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen.

Green Care -yritystoiminta voidaan jakaa kahdeksi eri osa-alueeksi, joita ovat ”vihreä voima ja virkistys” ja ”vihreä hoiva”. Yritystoiminta voi siis olla luonteeltaan ihmisten virkistykseen ja voimaantumiseen tähtäävää toimintaa tai luontoläheisyyttä hyödyntäviä hoivan ja kuntoutuksen palveluita.

Satakunnan ammattikorkeakoulun koordinoima Green Care -esiselvitys- ja tiedotushanke järjestää aiheesta kaksi seminaaria. Ensimmäinen, 4.2. järjestettävä seminaari, on suunnattu maaseudun matkailualan yrittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Toinen seminaari tullaan järjestämään kohderyhmänä sosiaali- ja hyvinvointialan toimijat. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus.

Lisätietoja hankkeesta ja seminaarista antaa  projektipäällikkö Jaana Ruoho, jaana.ruoho@samk.fi, puh. 044 710 3825.

Liitteet
Kuvituskuva Green Care -hankkeen kuvista, kuvan ottaja Miika Hyvärinen

 

KUTSU: Green Care -seminaari Porissa 4.2.2014

Tervetuloa kuuntelemaan Green Care -asiantuntijoita, mitä Green Care on ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa maaseudun matkailualan yrittäjille.

Paikka: Satakunnan ammattikorkeakoulu, Tiedepuisto A:n auditorio, Tiedepuisto 3, Pori
Lähestymiskartta: http://www.samk.fi/download/13261_Tiedepuisto2009.pdf

Aika: tiistaina 4.2.2014 kello 12.30 -16.00, ilmoittautuminen kello 12.00 -12.30

Ohjelma:

12.3012.35 Tilaisuuden avaus, Jaana Ruoho SAMK

12.3513.15 Green Care Suomessa, Anja Yli-Viikari, MTT

13.1514.00 Hiking Travel Hit Ky, luonto- ja hyvinvointimatkailuyrittäjä, Liisa Tyllilä

14.0014.30 Kahvitarjoilu

14.3015.05 Green Care osana hyvinvointimatkailua, Liisa Renfors, MEK

15.0515.45 Green Caren mahdollisuudet, Minna Svennevig-Ulfstein, Turun aikuiskoulutuskeskus

15.4516.00 Satakunnan ammattikorkeakoulun palvelut maaseudun matkailualan yrittäjille, matkailun tiimivastaava Sanna-Mari Renfors ja projektipäällikkö Soile Vahela

Seminaari on maksuton.

Seminaarin järjestäjä: Green Care -esiselvitys- ja tiedotushanke, SAMK, lisätietoja seminaarista projektipäällikkö Jaana Ruoho, jaana.ruoho@samk.fi, puh. 044 710 3825

Liitetiedostot

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs