Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Gdanskin musiikkiakatemiasta opiskelijoita Taideakatemian kevääseen

Turun ammattikorkeakoulu

Gdanskin musiikkiakatemiasta opiskelijoita Taideakatemian kevääseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2014 klo 14:04
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Yhteiskonsertit Wäinö Aaltosen museossa lauantaina 22.3. klo 15 ja klo 17

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia sai vieraita Puolasta, kun Gdanskin musiikkiakatemian opiskelijat saapuivat sunnuntaina Turkuun. Viikon vierailu huipentuu kahteen  yhteiskonserttiin Wäinö Aaltosen museossa lauantaina 22.3.

Viikon aikana opiskelijat keskittyvät kamarimusiikkiopintoihin ja harjoittelevat yhdessä kahden vierailevan Gdanskin musiikkiakatemian opettajan sekä Turun AMK:n musiikin koulutusohjelman opettajien johdolla.

– Ryhmät sekoitetaan, joten molemmissa konserteissa esiintyy sekä puolalaisia että suomalaisia esiintyjiä, musiikin lehtori Mikko Luoma kertoo.

Vierailu on jatkoa viime marraskuussa alkaneelle projektille, jolloin taideakatemian seitsemän musiikinopiskelijaa vierailivat Gdanskissa Mikko Luoman mukana.

– Tavoitteena on saada vierailuista vakiintunut käytäntö siten, että keväällä ja syksyllä olisi kumpanakin yksi vierailu, Luoma kertoo.

Kantaesitys ja nykytaidetta

Yhteiskonsertit pidetään Wäinö Aaltosen museossa lauantaina 22.3. klo 15 ja klo 17. Konserttien välissä on opastettu kierros Adidasmies ja Voimanainen -näyttelyyn. Suomalaista nykytaidetta esittelevä näyttely sopii Luoman mielestä hyvin konserttien yhteyteen, sillä niissä kuullaan myös oman aikamme säveltäjien musiikkia.

– Kantaesityksenä kuullaan Sibelius-Akatemian sävellysopiskelijan Dante Thelestamin teos Laskuvarjo, jonka puolalaiset opiskelijat esittävät. Tämän lisäksi kuullaan myös Tapio Tuomelan kvintetto sekä Jukka Tiensuun teos, Luoma kertoo.

Nykymusiikin lisäksi yhteiskonserteissa kuullaan mm. Weberin, Mozartin ja Schumannin musiikkia. Päänumerona jälkimmäisessä konsertissa on Aaron Coplandin Appalakkien kevät.

Lisätietoja:
Mikko Luoma
Puh. 050 307 3117
s-posti: mikko.luoma@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs