Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » G4S mukana digitaalisen myynnin ja markkinoinnin tutkimushankkeessa

G4S

G4S mukana digitaalisen myynnin ja markkinoinnin tutkimushankkeessa

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 11:05
Julkaisija: G4S

G4S Suomi on mukana HAAGA-HELIAn koordinoimassa digitaalista myyntiä ja markkinointia tutkivassa Diva-hankkeessa.

Diva-hanke (Toward Smart Sales through Creating Value in Business-to-Business Markets in a Digitalized World) tuottaa uutta tietoa, työvälineitä ja osaamista suomalaisille yrityksille, jotta ne voivat uudistaa myyntiään digitaalisuutta hyödyntäen. Hankkeen kokonaisbudjetti on 1,25 miljoonaa euroa. TEKES tukee hanketta 875 000 eurolla.

Digitalisaatio uudistaa liiketoimintaa
Kaupanteko yritysten välisillä markkinoilla muuttuu radikaalisti digitalisaation myötä. Kuluttajina opitut tavat hyödyntää verkkoa ovat siirtyneet myös b-to-b -liiketoimintaan. On arvioitu, että yritysostaja on 60–80 prosenttisesti tehnyt ostopäätöksen jo ennen kuin kohtaa myyntiorganisaation ensimmäisen kerran.

– Olemme mukana hankkeessa, koska haluamme luonnollisesti vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja tarjota yritysasiakkaillemme ajankohtaista ja laadukasta informaatiota eri kanavissamme ostoprosessin tueksi. G4S Suomen asiakkuusjohtaja Janne Kolehmainen kertoo.

– Näemme tässä loistavan tilaisuuden oppia ja ymmärtää paremmin asiakkaiden käyttäytymistä digikanavissa. Näin voimme auttaa asiantuntemuksellamme heidän turvallisuustarpeidensa täyttymistä.

Myyjä kohdataan myös ostoprosessin myöhäisemmässä vaiheessa, jolloin taitavankin myyjän mahdollisuudet muodostaa lisäarvoa asiakkaalle vaikeutuvat. Prosessia ohjaa nykyisin yhä enemmän asiakas, ei myyjä. Myyntiorganisaation tuleekin panostaa arvoa muodostavaan läsnäoloon verkossa. Vain sellaiset yritykset menestyvät digitaalisessa liiketoiminnassa, jotka integroivat myynti- ja markkinointitoimintonsa tukemaan yritysasiakkaan uudenlaisen ostokäyttäytymisen jokaista vaihetta.

Miten tuottaa uutta arvoa yritysasiakkaille?
Diva-tutkimushankkeen kautta saadaan uutta tietoa siitä, miten yritys voi tuottaa uutta arvoa b-to-b -asiakkaille digitaalisissa kanavissa ja sitä seuraavissa asiakaskohtaamisissa. Uuden tiedon pohjalta kehitetään työkaluja tukemaan yritysasiakkaan ostomatkaa digitaalisissa kanavissa. Uuden tiedon ja työvälineiden kehittämisen lisäksi hanke tarjoaa ohjeistusta ja tukea yritysjohdolle uudistaa johtamistaan, markkinointiaan ja myyntiään vastaamaan digiajan vaatimuksia.

– Tutkimuksen tieteellinen panos on korkea, koska aiheesta ei ole aiempaa tutkimustietoa. Yritysverkostomme keskusteluissa on korostunut, että hankkeen uutuusarvo on korkea ja jopa kriittinen menestymisen kannalta. On hienoa, että TEKESiltä saamamme rahoituksen turvin voimme käynnistää 2,5-vuotisen tutkimushankkeemme”, kertoo projektista vastaava lehtori Johanna Vuori HAAGA-HELIAsta.

G4S on sitoutunut tutkimushankkeen ajaksi tiedon jakamiseen hankkeen osapuolien kanssa.
– Hyödynnämme saamaamme tietoa ja oppimiamme asioita myyntikanavien kehittämisessä ja lisäarvon tuottamisessa asiakkaillemme, Kolehmainen kiteyttää.

Hankkeessa ovat mukana G4S:n ja HAAGA-HELIAn lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, VTT, Digia, Martela, TeliaSonera ja Terveystalo. Hanke tekee tutkimusyhteistyötä belgialaisen Vlerick Business Schoolin kanssa.

Lisätiedot
G4S Suomi: tiedottaja Jonna Häkkilä, jonna.hakkila@fi.g4s.com, puh 020 428 2405
Haaga-Helia: lehtori Johanna Vuori, johanna.vuori@haaga-helia.fi, puh. 050 310 4011

 

G4S Suomi on turvallisuuden asiantuntija ja luotettava kumppani, joka tarjoaa maan monipuolisimmat turvallisuuspalvelut. Osana maailman johtavaa turvallisuuspalveluiden tarjoajaa, G4S-konsernia, olemme turvallisuuden edelläkävijä, joka tuo kansainvälisen asiantuntemuksen ja kokemuksen paikallisiin oloihin. Maailmanlaajuisesti G4S työllistää yli 618 000 turvallisuusalan ammattilaista, joista Suomessa palveluksessamme työskentelee noin 2000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs