Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Futuristi Markus Keränen katsoo tuleviin trendeihin JAMKissa 31.1.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Futuristi Markus Keränen katsoo tuleviin trendeihin JAMKissa 31.1.

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2013 klo 14:53
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Sosiaalinen media on lyhyessä ajassa juurruttanut itsensä osaksi ihmisten arkipäivää. Tilastokeskuksen viime keväisen raportin mukaan puolet 16-74 -vuotiaista suomalaisista oli rekisteröitynyt jäseneksi vähintään yhteen yhteisöpalveluun ja peräti 86 prosenttia 16 -24 -vuotiaista ja 80 prosenttia 25-34 -vuotiaista oli seurannut jotain yhteisöpalvelua viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Keskisuomalaisten yritysten digimarkkinoinnin käyttöä selvittäneessä kyselytutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että vain puolet keskisuomalaisista pk-yrityksistä hyödyntää sosiaalisen median mahdollisuuksia markkinoinnissaan. Kyselyyn vastasi 467 keskisuomalaista pk-yritystä, joista noin kolme neljäsosaa edustaa 1-5 henkilön yrityksiä. Tutkimuksen toteutti DimarK-hanke.

Tutmimustulosten mukaan pk-yrityksillä korostuvat myynnilliset tavoitteet myös sosiaalisen median kohdalla. "Somessa" kuitenkin painottuvat ns. pehmeät hyödyt, kuten brändin rakentaminen ja tunnettuuden lisääminen. Kiinnostava ja varsin ajankohtainen kysymys on siis: Onko myyntiorientoituneen pk-yrityksen järkevää kohdentaa markkinointibudjettiaan sosiaalisen median kanaviin?

Vastauksia tähän tarjoillaan DimarK- hankkeen koulutuksessa torstaina 31.1. klo 12-16.30, joka pidetään Jyväskylän ammattikorkeakoululla, paikkana Lutakon kampus, Piippukatu 2, auditorio. Koulutus lähtee liikkeelle sosiaalisen median tulevaisuuden näkymistä, jonka jälkeen palataan konkreettisesti miettimään, miten pk-yritys voi hyödyntää sosiaalista mediaa liiketoiminnassaan niin lakitekstin kuin käytännön esimerkkienkin kautta.  

Puhujaksi Jyväskylään saapuva Markus Keränen on 15/30 Researchin toimitusjohtaja ja futuristi jonka osaamisaluetta ovat kuluttajatrenditutkimus, heikkojen signaalien tunnistaminen, tutkimusmenetelmien kehittäminen sekä kvantitatiivisten menetelmien luova hyödyntäminen. Keränen on kysytty esiintyjä ja hän on luennoinut lukuisissa nuoriso-, markkinointi- ja trendiseminaareissa Suomessa.

-Yritysten jalkautumisen sosiaaliseen mediaan pitäisi lisätä läpinäkyvyyttä ja reagointiherkkyyttä. Lisäksi esiintyminen sosiaalisessa mediassa antaa yritykselle kasvot ja tekee siitä helpommin lähestyttävämmän, Keränen toteaa.

Lisätietoa koulutuksesta: http://www.dimark.fi/koulutukset/koulutus-4-sosiaalinen-media

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Liinamaaria Hakola, projektipäällikkö, 050 340 6046, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut –yksikkö, www.dimark.fi

DimarK on Keski-Suomen ELY-keskuksen ja EU:n osarahoittama koulutushanke, jonka toteutuksesta vastaavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu.Tavoitteena on kouluttaa keskisuomalaisista pk-yrityksistä parempia digimarkkinoinnin osaajia.

Lähteet:
Tilastokeskus. (2012) Suomen virallinen tilasto (SVT): Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö. Yhteisöpalvelujen käyttö . Helsinki: Tilastokeskus. Saatavilla www-muodossa: http://www.stat.fi/til/sutivi/2012/sutivi_2012_2012-11-07_kat_004_fi.html

Lipiäinen, H.& Karjaluoto, H. (2012) Digitaalinen markkinointi keskisuomalaisissa yrityksissä - tutkimusraportti. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun julkaisusarja, Nro 189/2012, s. 1-42. Saatavilla www-muodossa: http://www.dimark.fi/dimark#tutkimusraportin-lataus

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs