Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » FUAS-liittoumassa oppiminen perustuu työelämäkumppanuuteen ja kansainväliseen yhteistyöhön

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FUAS-liittoumassa oppiminen perustuu työelämäkumppanuuteen ja kansainväliseen yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2012 klo 13:47
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FUAS-ammattikorkeakouluissa on toteutettu kansainvälinen opetussuunnitelmien arviointi, Curriculum Review. Curriculum Review'n mukaan FUAS-liittouman ammattikorkeakouluissa on vahvasti nähtävissä työelämäläheinen oppiminen, jossa opiskelijat ovat aktiivisia oman oppimisensa ohjaajia. Arvioinnin mukaan koulutusohjelmia on kehitetty rohkeasti ja kehitystyössä on uskallettu ottaa myös riskejä.

Koulutusohjelmien TKI-toiminta kiinnittyy FUAS-liittoumassa aidosti osaksi oppimista ja työelämäkäytäntöjen kehittämistä erilaisten hankkeiden avulla. Kansainvälinen arviointiryhmä antoi kiitosta myös kansainvälisyyden näkymisestä keskeisenä ja luonnollisena osana oppimista ja oppimisympäristöjä. Koulutusohjelmissa on vahvasti kansainvälisesti verkottuneita asiantuntijoita ja opiskelijoita.

Curriculum Review’n tavoitteena on ollut arvioida ammattikorkeakoulujen opetussuunnitelmien kokonaisuutta suhteessa kansallisiin ja kansainvälisiin tavoitteisiin. Arvioinnissa on keskitytty myös FUAS-liittouman ja korkeakoulujen omiin strategioihin ja painoaloihin, erityisesti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI).

FUAS-liittoumalla on hyvät lähtökohdat yhteiseen alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen TKI-toimintaan. FUAS-ammattikorkeakoulujen pedagogisissa ratkaisuissa on moninaisuutta ja erilaisuutta, ja arvioijat kehottivatkin hyvien käytänteiden jakamiseen ja mallintamiseen FUAS-liittouman sisällä.

Curriculum Review kytkeytyy olennaisella tavalla FUAS-liittouman toimintasuunnitelmaan, sillä se tuottaa tietoa TKI-toiminnasta, aluekehityspainotuksista, ammattikorkeakoulujen strategisista painoaloista ja profiileista sekä koulutusohjelmien ydinosaamisista ja profiloinnista.

Arviointiryhmä koostui yhdestä kotimaisesta ja kahdesta kansainvälisestä arvioijasta. Ryhmän puheenjohtajana toimii professori John Pratt (University of Brighton, Iso-Britannia) ja jäseninä professori Gene Roth (Southern Illinois University, Yhdysvallat) sekä KT Pekka Auvinen (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu). Jokaisesta FUAS-liittouman ammattikorkeakoulusta oli valittu mukaan arviointiin neljä koulutusohjelmaa, joista yksi oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava. Koulutusohjelmien itsearviointien lisäksi arvioitsijat vierailivat päivän kussakin FUAS-ammattikorkeakoulussa ja tapasivat koulutusohjelmien edustajia, opiskelijoita ja työelämäkumppaneita.

Arvioinnin tuloksia esitellään FUAS Curriculum Review -tulosseminaarissa 14.9.2012 klo 9.30–15 Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan yksikössä (os. Ratatie 22, Vantaa).

Lisätietoja

Päivi Huotari, projektijohtaja, Lahden ammattikorkeakoulu, sp. etunimi.sukunimi@lamk.fi
Eeva Lassila, projektipäällikkö/sihteeri, FUAS-liittouma, sp. etunimi.sukunimi@laurea.fi

--

FUAS-liittouma – Federation of Universities of Applied Sciences – on Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostama strateginen liittouma.

 

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs