Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » FUAS-liittouman opiskelijat innokkaita opiskelemaan kesällä ja verkossa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FUAS-liittouman opiskelijat innokkaita opiskelemaan kesällä ja verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2011 klo 13:04
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostaman FUAS-liittouman järjestämät kesäopinnot kasvattivat suosiotaan viime kesänä. Kesäopintojen avulla opiskelijat voivat vauhdittaa opintojaan ja turvata kesän toimeentulonsa.

FUAS-liittouman yhteisiin kesäopintoihin osallistui 2458 opiskelijaa kolmesta ammattikorkeakoulusta kesällä 2011. Opintojaksoja oli yhteisessä tarjonnassa 108 kappaletta.

Kesäopinnot ovat olleet tärkeä osa FUAS-liittouman yhteistyötä jo kahtena vuonna. Kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyö on tarkoittanut opiskelijan kannalta sitä, että hän on voinut valita opintojaksoja myös muista kuin omasta ammattikorkeakoulustaan.

Jo kesän 2010 kesäopinnoista saatiin hyviä kokemuksia ja hyvää palautetta, jonka pohjalta kehitettiin entistä laajempi opintotarjonta kuluneelle kesälle 2011. Nyt kerätyn sekä opiskelija- että henkilöstöpalautteen perusteella FUAS-liittouman ammattikorkeakoulut kehittävät yhteisen järjestelmän, jonka avulla hallitaan yhteisten opintojen järjestämistä.  Näin kesäopintojen esittely opiskelijoille sekä opintoihin ilmoittautumisen ja arvioinnin käytännöt helpottuvat. Käytännössä opiskelijoita voidaan siis ohjata ja neuvoa opinnoissa eteenpäin entistä paremmin.

Opiskelu kesällä vauhdittaa opintoja

Kesäopintojen avulla opiskelijat voivat edetä opinnoissaan nopeammin ja opiskella kesätyön ohella. Opiskelijan on myös mahdollista opiskella päätoimisesti kesällä ja siten turvata toimeentulo kesäopintotuen avulla. Niin teki esimerkiksi Hämeen ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelija Jesse Koivisto, joka valitsi kursseja kaikista kolmesta ammattikorkeakoulusta ja suoritti kesäopintoja yhteensä 15 opintopisteen verran.

– Parasta verkko-opintoina toteutetuissa opintojaksoissa oli sopiva vapaus: sain itse päättää, milloin opiskelin ja tein tehtäviä. Kesäopintotarjonta oli tarpeeksi laaja ainakin minulle, ja löysin itselleni sopivia kursseja hyvin, Koivisto arvioi.

Eri taustat, erilaisia näkökulmia

Hoitotyön koulutusohjelman lehtori Tiina-Katriina Mustonen (HAMK) opetti kesällä Päihderiippuvuuden ehkäiseminen ja hoito -opintojaksolla, joka järjestettiin verkkototeutuksena.

Opintojaksolle osallistui opiskelijoita kaikista kolmesta ammattikorkeakoulusta. – Hoitotyön ja sosiaalialan koulutusohjelman lisäksi opiskelijoita oli esimerkiksi Laurean rikosseuraamusalan koulutusohjelmasta, ja he toivatkin mukanaan mielenkiintoisia näkökulmia aiheeseen.

Opettajalle verkkokurssilla opettaminen ei ole pelkästään materiaalien internetiin lataamista. – Opettaja on opiskelijoiden käytettävissä ja osallistuu tarpeen mukaan keskusteluihin. Arviointi ja palautteen antaminen on verkkototeutuksissa jopa haastavampaa kuin kasvokkain tapahtuvassa opetuksessa, Mustonen kertoo.

Mustonen kertoo saaneensa kurssista hyvää palautetta. Opiskelijat olivat myös erittäin motivoituneita: – Monet opiskelivat kesätyön ohella ja pystyivät hyödyntämään oppeja suoraan työssään.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Pirjo Kuisma, Hämeen ammattikorkeakoulu, etunimi.sukunimi@hamk.fi, p. 03 646 4517

---

FUAS-liittouma – Federation of Universities of Applied Sciences - on Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostama strateginen liittouma.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs