Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Från khorovod till Nordens Venedig – rysk dans och poesi på Borgå Campus

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Från khorovod till Nordens Venedig – rysk dans och poesi på Borgå Campus

Pressmeddelande.
Publicerad: 31.03.2016 kl. 12:48
Utgivare: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Onsdagen den 6 april brakar Stravinskis toner loss på Haaga-Helia Borgå Campus och våren får ett festligt mottagande i samband med en rysk temadag. Tillställningen börjar kl. 13.30 och är öppen för allmänheten. Dagens hedersgäster danskonstnären Tatiana Ilioushenko och poeten Eelena Lapina-Balk hämtar med sig en äkta fläkt av ryskhet dagen till ära. Ilioushenko, som kommer till Campus från Paris, uppträder med traditionella ryska danser och leder en dans-workshop där man lär sig khorovod och krakoviak.

Den Sankt Petersburgs-födda poeten Elena Lapina-Balk har skapat en underskön poesiläsning med inslag från Sankt Petersburg, Venedig och Amsterdam, där publiken färdas genom städerna och de fyra årstiderna för att återvända till våren i Sankt Petersburg. Förutom allt detta, arrangeras ett flertal workshops med anknytning till rysk kultur, business och det ryska språket. Dagen kulmineras i en konsert i huvudaulan och buffet-middag. Middagen är för inbjudna gäster.

Reija Anckar, programdirektör och Campus-ansvarig, anser det vara viktigt att rysk kultur tar sig ett positivt uttryck på Borgå Campus. Temadagen har planerats av första terminens studerande vid det finskspråkiga utbildningsprogrammet för turism. De står även för de praktiska arrangemangen och tillreder middagen för inbjudna gäster. De har erhållit konsulteringshjälp från Ryssland-experterna på Borgå Campus, Ivan Berazhny och Riitta Forsnabba samt danspedagog Pia Kiviaho-Kallio. Dessutom har Haaga-Helia Borgå Campus ett flertal ryskfödda studerande som hämtar sin viktiga insats till temadagen.

Vid planeringen av temadagen har man strävat till att undvika klichéer och i stället fokuserat på att skapa en autentisk stämning på Borgå Campus. Tillställningen inleds i Borgå Campus aula kl.13.30, och fortsätter i workshops runtom Campus. Allmänheten är välkommen att delta i aulakonserten, där Tatiana Ilioushenko uppträder med dans och Veijo Vänttinen med sång.

Tilläggsuppgifter: programdirektör Reija Anckar, reija.anckar@haaga-helia.fi, 050 404 0060

Haaga-Helia Borgå Campus
Konstfabriksgatan 1, 06100 Borgå
Tel. 040 488 7444
www.haaga-helia.fi

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs