Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Finavian lentopelastusharjoitus oli oppimisen paikka Vaasan ammattiopiston opiskelijoille

Vaasan kaupunki

Finavian lentopelastusharjoitus oli oppimisen paikka Vaasan ammattiopiston opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2016 klo 13:31
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Yhdessä viranomaisten kanssa järjestetyssä Finavian lentopelastusharjoituksessa oli mukana noin 120 Vaasan ammattiopiston lähihoitaja- sekä turvallisuusalan opiskelijaa. Harjoitus tapahtui Vaasan lentoasemalla perjantaina 7.10.

Opiskelijoiden rooli harjoituksessa oli näytellä onnettomuuden uhreja, omaisia sekä lentokentän asiakkaita. Tehtävänä oli arvioida viranomaisten työskentelyä, työtapoja ja onnettomuuden uhrin ja viranomaisen kohtaamista.

- Lentopelastusharjoitus oli hieno tilaisuus opiskelijoille ja mahtava oppimisenpaikka päästä mukaan isoon harjoitukseen. He pääsivät näkemään ammattilaisten työskentelyä ja osallistumaan pelastustoiminnan kehittämiseen, sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Eija Peltola kertoo.

Pelastusharjoitusten tavoitteena on kehittää pelastustoimintaa todellisten tilanteiden varalle. Opiskelijoiden avulla harjoituksesta saatiin luotua mahdollisimman aito tilanne, jossa luotiin painetta viranomaisia kohtaan erilaisilla henkilötarinoilla.

- Harjoitus oli hyvin opettavainen, jännittävä ja hauska. Parasta oli nähdä pelastusprosessi kokonaisuudessaan, totesi lähihoitajaopiskelija Daniel Lassfolk.

Harjoituksessa nähtiin pelastustoiminnan kehittämiskohteet sekä onnistumiset.

 

Lisätietoja: 

koulutuspäällikkö Eija Peltola, puh. 040 5011 681

 

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs