Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Evolla järjestetään tällä viikolla kriisi- ja katastrofityön simulaatio

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Evolla järjestetään tällä viikolla kriisi- ja katastrofityön simulaatio

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2014 klo 08:07
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lähes viisikymmentä suomalaista ja ulkomaalaista kriisi- ja katastrofityön ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelijaa kokoontuu tällä viikolla Evolle harjoittelemaan käytännön taitojaan.

Opiskelijat ovat Suomessa MSc Disaster Healthcare -koulutuksen intensiivijaksolla. Koulutusohjelmaa toteuttaa University of South Wales yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. – Vuoden aikana opiskellaan verkossa ja kesällä kokoonnutaan yhteiselle intensiivijaksolle, kertoo HAMKin yliopettaja Sari Miettinen.

– Nyt järjestettävällä simulaatiolla tavoitellaan sitä, että opiskelijat oppisivat niitä käytännön taitoja, joita tarvitaan erilaisissa asiantuntijatehtävissä kansainvälisillä kriisi- ja katastrofialueilla, Miettinen summaa.

Citynomadi on tänäkin vuonna mukana simulaation toteutuksessa paikkatietojärjestelmänsä kehittämisen merkeissä. Kehittämisen taustalla on Tekes-rahoitteinen Systech-hanke. – Erityinen tavoite on hyödyntää tai kehittää paikkatietojärjestelmää erityisesti oppimisen näkökulmasta tämän kaltaisessa simulaatiossa. Evon simulaatio koostuu monista vaiheista, ja opiskelijat liikkuvat maastossa eri puolilla. Oppimista siis tapahtuu fyysisesti eri paikoissa ja erilaisissa tilanteissa, Miettinen kertoo.

– Paikkatietojärjestelmä mahdollistaa sen, että voimme kuvata tilannevideoita ja opiskelijat voivat reflektoida oppimistaan näissä erilaisissa tilanteissa ja kaikki tallentuu oikeille paikoille karttaan, jatkaa Miettinen. Tämän myötä päästään käsiksi moniin oppimisen kannalta tärkeisiin asioihin, kuten siihen, että opettajat voivat seurata, mitä missäkin tapahtuu ja muokata kokonaisuutta tarvittavaan suuntaan. Lisäksi jälkeenpäin on mahdollista tarkastella videoita yhdessä opiskelijoiden kanssa ja myös saada erilaisia oppimisprosesseja esiin.

Intensiivijakso jatkuu seuraavalla viikolla teorian opiskelulla Hämeenlinnan Sairiossa.

Mikäli haluatte tulla tekemään juttua kriisi- ja katastrofityön simulaatiosta, se on mahdollista esimerkiksi keskiviikkona 13.8. klo 10–12. Ajo-ohje: HAMKin Evon yksiköstä (os. Saarelantie 1, Evo, Hämeenlinna) Rahtijärventietä pohjoiseen 4 km.

Haastatteluaika järjestyy tarvittaessa myös ensi viikolle, kun opiskelijat ovat Sairiossa. Otattehan haastatteluajan sopimiseksi yhteyttä Sari Miettiseen.

Lisätiedot

yliopettaja Sari Miettinen, p. 050 576 3513 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs