Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Euroopan suurin opiskelijakysely: Centrian opiskelijat ovat tyytyväisiä saamiinsa työelämätaitoihin ja luottavat tulevaisuuteensa

Centria-ammattikorkeakoulu

Euroopan suurin opiskelijakysely: Centrian opiskelijat ovat tyytyväisiä saamiinsa työelämätaitoihin ja luottavat tulevaisuuteensa

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2013 klo 09:57
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Euroopan suurimman online-opiskelijakyselyn, Trendence Graduate Barometer 2013, tulosten mukaan Centrian opiskelijat ovat tyytyväisiä ammattikorkeakoulusta saamiinsa työelämätaitoihin. Centrian opiskelijoista 78 % kertoi olevansa tyytyväinen työelämätaitoihinsa, kun kaikista suomalaisopiskelijoista 55 prosenttia ilmoitti tyytyväisyytensä. Opiskeluun liittyvistä eri osa-alueista Centrian opiskelijat olivat kaikista tyytyväisimpiä ammattikorkeakoulun tiloihin, kansainvälisyyteen, IT-resursseihin ja hyvään sijaintiin.

- Tämän kyselyn tuloksissa yllättää se, että opiskelupaikan sijainti näyttää nousevan positiivisesti esiin. Yleensä tämäntyyppiset tutkimukset ovat osoittaneet sijainnin olevan heikkoutemme, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Suomalaisiin korkeakouluopiskelijoihin verrattuna Centrian opiskelijat ovat tyytyväisempiä opiskelupaikkakuntien edullisiin kustannuksiin, IT-resursseihin, hyvään uraneuvontaan ja korkeakoulun tiloihin. Tyytymättömämpiä puolestaan ollaan akateemiseen maineeseen sekä opiskelijatoimintaan ja kampuselämään.

Centria ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat luottavaisempia tulevaan uraansa kuin keskimäärin suomalaisopiskelijat. Centrian opiskelijoista 35 % on huolissaan tulevasta urastaan, kun suomalaisopiskelijoista huolissaan on 49 %. Eurooppalaisista opiskelijoista tulevaisuudestaan oli huolissaan peräti 56 %.

Trendence Graduate Barometer 2013 on online-opiskelijakysely, jossa opiskelijat voivat ilmaista mielipiteensä koulutustaan ja tulevaa uraansa koskevista aiheista. Kyselyyn osallistui 1057 korkeakoulua 24 eri maasta ja siihen vastasi yli 317 000 opiskelijaa. Kysely toteutettiin marraskuun 2012 ja maaliskuun 2013 välisenä aikana. Tänä vuonna kyselyyn vastasi 380 Centria ammattikorkeakoulun opiskelijaa.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, puh. 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs