Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » EU/ETA – alueen ulkopuolisille opiskelijoille lukuvuosimaksut ensi vuoden alusta

Turun ammattikorkeakoulu

EU/ETA – alueen ulkopuolisille opiskelijoille lukuvuosimaksut ensi vuoden alusta

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 14:29
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun hallitus on tehnyt päätöksen lukuvuosimaksujen käyttöönotosta EU/ETA-alueen ulkopuolelta saapuville opiskelijoille Turun ammattikorkeakoulun vieraskielisissä tutkintokoulutuksissa. Maksut otetaan käyttöön vuonna 2017 opintonsa aloittavilla. Vuonna 2016 tai sitä aiemmin opintonsa aloittaneilla opiskelu säilyy maksuttomana. Maksuttomuus säilyy myös suomenkielisessä tutkintokoulutuksessa opiskelijan kansalaisuudesta riippumatta.

 

Päätöksen taustalla on ammattikorkeakoululain muutos, jossa vieraskielisestä tutkintokoulutuksesta tehtiin maksullista EU/ETA – alueen ulkopuolelta Suomeen opiskelemaan saapuville. Laki teki maksujen perimisen ammattikorkeakouluille mahdolliseksi vuoden 2016 alusta.  1.8.2017 tai sen jälkeen aloittavilta opiskelijoilta lakimuutos velvoittaa maksujen perimisen.

 

Turun ammattikorkeakoulussa lukuvuosimaksu on määritelty 9000 euron suuruiseksi. Hinnoittelu perustuu koulutuksesta syntyvien kustannusten kattamiseen sekä kansainväliseen hintavertailuun. Lain vaatima apurahajärjestelmä perustuu opiskelijan opintomenestyksen tukemiseen. Suorittamalla 55 opintopistettä vuodessa opiskelija saa palautuksena kolmanneksen maksusta.

 

Turun ammattikorkeakoulussa on tällä hetkellä käytännössä kaksi koulutusta, joihin voi jatkossa hakeutua opiskelemaan EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta: International Business (IB) ja Information Technology (ICT). Vuonna 2015 IB-ohjelmassa aloitti 27 ja ICT-ohjelmassa 31 EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevaa opiskelijaa.  Kolmanteen englanninkieliseen ohjelmaan, Nursingiin, on jo aiemmin päätetty lisätä hakukriteereihin kohtuullinen suomenkielen taito, mistä johtuen sinne ei todennäköisesti jatkossa tule hakijoita EU/ETA-alueen ulkopuolelta.

Lisätiedot:

rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila

 vesa.taatila@turkuamk.fi

p. 050 5985761

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs