Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Esi- ja perusopetushenkilöstö valmistelee yhdessä uutta opetussuunnitelmaa

Lahden kaupunki

Esi- ja perusopetushenkilöstö valmistelee yhdessä uutta opetussuunnitelmaa

Tiedote.
Julkaistu: 09.01.2015 klo 15:38
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin esi- ja perusopetuksen yhteistyönä valmistellaan vuonna 2016 käyttöön otettavaa uutta petussuunnitelmaa. Lauantaina 10.1.2015 Sibeliustalolla kuullaan musiikin sijasta enemmänkin puheensorinaa, kun sinne kokoontuu yhteensä 750 esi– ja perusopetuksen opettajaa, rehtoria ja päiväkodinjohtajaa työskentelemään viidentoista eri teeman parissa.  Teemat ovat opetussuunnitelman yleisen osion teemoja, esimerkiksi toimintakulttuurin, oppiainerajat ylittävän yhteistyön sekä ajattelu- ja oppimistaitojen kehittäminen.

- Punaisena lankana opetussuunnitelmauudistuksessa on oppiainerajojen hälventäminen ja oppimisen kokonaisuuksien korostaminen. Tavoitteena on, että tulevaisuuden koululainen saa entistä paremmat taidot elinikäiseen oppimiseen ja kokonaisuuksien hallintaan, taustoittaa suunnittelu- ja kehittämispäällikkö Juha Patrakka Lahden kaupungin perusopetuspalveluista. Patrakka johtaa Lahden opetussuunnitelmatyötä.  

Uudessa opetussuunnitelmassa eri oppiaineita velvoitetaan käytännön konkreettiseen yhteistyöhön. Opetussuunnitelma rakentuu koko Suomen laajuiseen osaan eli perustetekstiin sekä kuntakohtaiseen osaan. Esimerkiksi Lahti voi omassa kuntaosiossaan nostaa omia tärkeäksi koettavia opetuksellisia painopisteitä.
- Lahden omia teemoja ovat muun muassa kestävä kehitys ja kulttuurikasvatus, Patrakka alustavasti pohtii. Lisäksi kuntakohtaisesti suunnitellaan, miten esimerkiksi äidinkielen ja matematiikan opinnoissa konkreettisesti päästään asetettaviin tavoitteisiin.  

Opetushenkilöstö tutustuu pienryhmätyöskentelynä uuden opetussuunnitelman perusteisiin. Lisäksi opetusneuvos Irmeli Halinen luennoi koko uudistuksen tavoitteista. Halinen johtaa Opetushallituksessa uudistustyötä ja on ollut uudistuksen keskiössä jo vuosien ajan. Lahden opetussuunnitelmatyön tavoitteena on edetä siten, että mahdollisimman monet opettajat ovat mukana laatimistyössä. Työn edetessä myös oppilaita ja huoltajia osallistetaan opetussuunnitelmatyöhön.


Lisätiedot:
Lahden kaupunki, sivistystoimiala, perusopetuspalvelut
Juha Patrakka, suunnittelu- ja kehittämispäällikkö, puh. 044 416 3833
Tuula Herkepeus, rehtori, puh. 050 518 0133

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs