Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäiset Visamäen opettajaopiskelijat on valittu

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ensimmäiset Visamäen opettajaopiskelijat on valittu

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 12:05
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Vuoden 2015 opettajakorkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnat on tehty. Hämeen ammattikorkeakoulun ammatilliseen opettajankoulutukseen oli yhteensä 2592 hakijaa, joista 1207 oli ensisijaisia. Opiskelupaikan sai yhteensä 360 koulutustaustaltaan erilaista hakijaa.

Alakohtaisesti opiskelijapaikat jakaantuivat seuraavasti: humanistinen ja kasvatusala (30), kulttuuriala (15), yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala (30), luonnontieteiden ala (15), tekniikan ja liikenteen ala (145), luonnonvara ja ympäristöala (10), sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala (50), matkailu-, ravitsemis- ja talousala (20), muut, esim. palo- ja pelastustoimi, puolustushallinto (5). Lisäksi kansainvälisyyteen suuntautuvaan ryhmään valittiin 20 ja monikulttuurisuuteen suuntautuvaan ryhmään 20 opiskelijaa. Nämä opiskelijat edustavat kaikkia koulutusaloja.

– Monimuotoinen opiskeleminen 13 kuukaudessa Hämeenlinnassa oli tänä vuonna suosituin tarjolla olleista erilaisista opiskeluvaihtoehdosta. Myös verkko-opiskelun vahva suosio jatkuu. Erityisesti tänä vuonna ilahdutti se, että niin moni on löytänyt englanninkielisen toteutuksemme. Sen vetovoima yli kaksinkertaistui edellisvuodesta, summaa koulutuspäällikkö Katja Rönkkönen hakijoiden ryhmävalintoja. 

– Historiallinenkin tämä nyt aloittavien opettajaopiskelijoiden ryhmä on, sillä he tulevat olemaan ensimmäiset Visamäen kampuksen opettajaopiskelijamme, huomauttaa Rönkkönen viitaten opettajakorkeakoulun tulevaan muuttoon Hämeenlinnan Myllymäestä Visamäkeen. Nykyisellä kampuksella on koulutettu ammatillisia opettajia yhtäjaksoisesti vuodesta 1959. 

Ammatillisen opettajakorkeakoulun perustehtävänä on monipuolinen ja ennakoiva ammatillisen osaamisen kehittäminen ammattikasvatuksen laajalla kentällä. Ammatillisen opettajankoulutuksen hakijoilta edellytetään pääsääntöisesti korkeakoulututkintoa ja alakohtaista työkokemusta.

HAMKista valmistuvat ammatilliset opettajat saavat pedagogisen kelpoisuuden ammatillisen toisen asteen, korkeakoulutuksen ja aikuiskoulutuksen opettajiksi. Työn ohessa tapahtuva opiskelu kestää 13–16 kuukautta. Opiskelumuodon eli opiskeluryhmän hakija saa itse valita. HAMK kouluttaa opettajia verkko-opiskelun lisäksi monimuotoisesti Hämeenlinnassa, Lahdessa, Espoossa, Turussa ja monikulttuurisuuteen suuntautuvassa ryhmässä Vantaalla.

 

Lisätietoja

koulutuspäällikkö Katja Rönkkönen, p. 050 574 5121

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs