Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäiset ICT-asiantuntijat valmiina ammattiin

Amiedu

Ensimmäiset ICT-asiantuntijat valmiina ammattiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 08:00
Julkaisija: Amiedu

Amiedusta valmistuivat ensimmäiset uuden tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon suorittaneet ICT-asiantuntijat.

ICT-asentajien noin vuoden kestänyt koulutus on sisältänyt ajantasaista tietoa tietokonejärjestelmistä, palvelinjärjestelmistä, tietoverkon palveluista sekä ohjelmistojen asennuksesta ja ylläpidosta. Uudessa tutkinnossa yhdistyi kaksi vanhaa tutkintoa, tietokoneasentajan ammattitutkinto ja tietoliikenneasentajan ammattitutkinto.

Opiskelu on opiskelijoiden mukaan ollut kiinnostavaa ja käytännönläheistä. Vaikka lähtövaatimuksena on, että koulutukseen hakijalla tulee olla tietoteknistä kokemusta, sisältää tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto runsaasti uutta asiaa, joista harvalla on aiempaa kokemusta.

Santtu Pykäläinen on yksi vasta valmistuneista ICT-asiantuntijoista.

- Olen alun perin kokki koulutukseltani ja olenkin ollut useamman vuoden kokkina, mutta pienestä pitäen on kasvanut kiinnostus tietokoneisiin. Se sai hakemaan Amieduun suorittamaan tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkintoa. Olen aina itse rakennellut tietokoneita. Koulutus oli mielestäni todella hyvä, opetus oli kiinnostavaa ja käytännönläheistä. Eniten on kiinni omasta itsestä, kuinka paljon opiskelusta saa irti.

Santtu uskoo uuden osaamisen ja siitä saadun todistuksen auttavan alan töiden etsimisessä.

- Työtilanne on haastava, ja alan töitä on vaikea saada ilman tutkintopapereita. Nyt ne on hankittu, katsotaan mitä tapahtuu.

Severi Pälikkö on samoilla linjoilla Santun kanssa. Kokemukset on hyvät ja tutkintopaperit taskussa on hyvä mennä eteenpäin.

- Mielestäni Amiedussa oli hyvä asenne tekemiseen ja oppimiseen. Erityisen kiinnostavaa sisältöä koulutuksessa oli serveripuolen asiat, joista minulla ei ollut aiempaa kokemusta, vaikka muuten minulla oli tietokoneista paljonkin kokemusta. Toivon nyt, että löytyisi alan töitä. On ollut vaikea hakea ICT-alan töihin ilman tutkintoa.

Santun ja Severin lisäksi kurssilta valmistui lisäksi kymmenen muuta opiskelijaa. Amiedun kouluttaja Mika Hyyryläinen, kertoo että uuden tutkinnon perusteissa on kiinnitetty huomio ammattitaitovaatimuksien kriteereihin, jotta ne vastaavat nykyisiä työelämäntarpeita.

- Tutkinnon suorittaminen antaa hyvät mahdollisuudet työskennellä järjestelmäasiantuntijan tehtävissä, helpdeskissä, käytöntukitehtävissä, palvelinympäristöjen ylläpito-, asennus-, käyttöönottotehtävissä. Koulutuksen monipuolisuus helpottaa valmistuneiden sijoittumista työelämään ja antaa riittävän ammattitaidon työelämän vaatimiin työtehtäviin. Myös koulutuksen aikana suoritetut sertifikaatit auttavat pääsemään vaativampiin työtehtäviin, kertoo Amiedun kouluttaja Mika Hyyryläinen.

Koulutus antaa pätevyyden muun muassa tietokonelaitteistojen, Windows 8 työasema- ja Windows Server 2012 palvelinympäristöjen suunnittelu-, asennus-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviin sekä ohjelmistojen hallinnolliseen asennukseen ja konfigurointiin.

Amiedussa ICT-asiantuntijan koulutuksen voi suorittaa monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta ja itseopiskelua. Koulutuksessa hyödynnetään myös verkko-oppimisympäristöjä.

ICT-asiantuntijan koulutuksen voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena tai ammatillisena lisäkoulutuksena. Lisäksi Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluville koulutus on maksutonta (20–29-vuotiaat nuoret ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa).

 

 

Lisätietoja:
Mika Hyyryläinen, kouluttaja, Amiedu
puh. 020 7461 507
mika.hyyrylainen(at)amiedu.fi

Liitetiedostot

Amiedu on Suomen johtava ammatillinen aikuiskouluttaja ja työelämän kehittäjä. Amiedu auttaa sekä työyhteisöjä että yksilöitä saavuttamaan muutospäämääränsä. Tunnemme työelämän ja tarjoamme lisäarvoa tuottavia palveluratkaisuja osaamisen ja prosessien kehittämiseen. Keskitymme asiakkaille lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Palveluratkaisumme vaikuttavuus muodostuu pitkäjänteisen kumppanuuden, yrityksien muutoksen hallintaa tukevien räätälöityjen konsultointi-, valmennus- ja koulutusratkaisujen, kattavan tuotevalikoiman ja kilpailukykyisen hinnoittelun avulla. www.amiedu.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs