Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäiset Automation Engineering -opiskelijat valmistuvat Valkeakoskella

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ensimmäiset Automation Engineering -opiskelijat valmistuvat Valkeakoskella

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2012 klo 08:37
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Englanninkielinen Automation Engineering -koulutusohjelma alkoi HAMKissa syksyllä 2008. Ensimmäiset kaksi opiskelijaa valmistuvat perjantaina 20.4.2012 vajaan neljän vuoden opiskelun jälkeen.

- Koulutusohjelma päätettiin perustaa silloisen suomenkielisen automaatiotekniikan koulutuksen vetovoiman parantamiseksi. Vetovoima ei ollut heikko, mutta sitä haluttiin parantaa. Painava syy oli myös synergiaetujen hakeminen, koska Valkeakoskelle tarvittiin lisää kansainvälistä ulottuvuutta International Business -koulutusohjelman tueksi, kertoo koulutusohjelman koulutusvastaava Antti Aimo.

Automaatiotekniikan koulutusta ei ollut ohjelman aloittamisen aikaan tarjolla englanniksi missään muualla Suomessa. - Eikä muuten ole vieläkään. Siis ilmeinen markkinarakokin oli olemassa, Aimo toteaa.

Kun koulutusta suunniteltiin, yhtenä ajatuksena oli se, että alueen yritykset saisivat leipiinsä kielitaitoisia ja kansainvälisyyteen suuntautuneita insinöörejä. - Kun valmistuneita saadaan enemmän maailmalle, nähdään miten olemme onnistuneet.

Oppimisympäristöt kunnossa

Ensimmäiset valmistuvat opiskelijat ovat ghanalainen Stanley Twumasi ja venäläinen Maksim Melnikov. Melnikov on työllistynyt, Twumasi etsii parhaillaan työpaikkaa, mutta on suunnitellut myös opintojen jatkamista.

Vaikka koulutusohjelma oli uusi, opiskelijat eivät havainneet käynnistymisvaikeuksia. Myöskään Antti Aimon mukaan mitään suurempaa problematiikkaa ei ollut, koska vastaava ohjelma pyöri jo suomen kielellä. - Pienempiä ongelmia on kyllä ollut esimerkiksi kielitaidon kanssa ja kulttuurien välisissä kanssakäymisissä, mutta niistä kaikista on selvitty.

Twumasi tuli neljä vuotta sitten Suomeen opintojen vuoksi. - Edellisten opintojeni aikana kuulin opettajaltani HAMKista ja päätin hakea, hän kertoo. Twumasi vaikuttaa edelleen tyytyväiseltä valintaansa: - Oppimisympäristöt ovat HAMKissa kunnossa. Erityisen vaikuttunut olin opettajista, jotka ovat omistautuneita ja aina valmiita auttamaan.

"Ei yhtään sitä mitä odotin"

Maksim Melnikov oli asunut Suomessa jo vuoden verran ennen opintojensa alkua. Kiinnostus automaatiotekniikkaan ja Valkeakosken hyvä sijainti Tampereen kupeessa toivat hänet HAMKiin.

- Opinnot eivät olleet yhtään sitä mitä odotin. Odotin tylsää akateemisuutta, mutta Valkeakoskella opiskelu oli hyvin käytännönläheistä ja luovaakin, Melnikov kiittelee.

Melnikovin mukaan HAMKin Valkeakosken yksikkö on tänä päivänä todella kansainvälinen. - Minulle tarjoutui mahdollisuuksia matkustaa ja saada uusia ystäviä. Opintojen lopussa löysin työpaikankin norjalaisesta öljyalan yrityksestä.

Suomalaisia opiskelijoita lisää

Antti Aimo toivoisi, että koulutusohjelma kiinnostaisi enemmän myös suomalaisia nuoria: - Tavoitteena olisi, että suomalaisia olisi noin puolet. Käytännössä aloittavissa ryhmissä on kuitenkin suomalaisia vain noin 10 - 15 %. Osasyy on ehkä meidän markkinoinnissamme. Tärkein syy on mielestäni kuitenkin englanninkielisten ohjelmien aikainen hakuaika. Suomalaisten pitäisi hakea meille heti vuoden vaihteen jälkeen, ja silloin haku ei välttämättä ole esimerkiksi abeilla ihan ensimmäinen asia mielessä, kun omat yo-kirjoitukset odottavat ihan kulman takana.

Lisätietoja
Automation Engineering -koulutusohjelman koulutusvastaava Antti Aimo, p. 03 646 2301

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs