Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäiset aikuisopiskelijat suorittivat työkykypassin – kokemuksia vaihdetaan toimintapäivässä 7.2.

Koulutuskeskus Salpaus

Ensimmäiset aikuisopiskelijat suorittivat työkykypassin – kokemuksia vaihdetaan toimintapäivässä 7.2.

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2013 klo 10:19
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus on ensimmäisiä oppilaitoksia Suomessa, jossa ammattiosaajan työkykypassi on liitetty ammatilliseen aikuiskoulutukseen. Ensimmäisten työkykypassin suorittaneiden aikuisopiskelijoiden toimintapäivää vietetään torstaina 7.2. klo 9–16 Lahdessa.

Päivässä on mukana passin suorittaneita opiskelijoita, jotka opiskelivat Salpauksessa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon.

– Ravintola-alan työ on fyysisesti vaativaa, joten olen aikaisemminkin tsempannut opiskelijoita huolehtimaan kunnostaan. Oli helppo lähteä työkykypassin suorittamiseen mukaan, koska se selkeästi vastasi tarpeisiin, kertoo opettaja Tarja Laaksonen.

– Työkykypassin toteutuksessa olen pystynyt luomaan hyvän verkoston eri alan asiantuntijoista, jotka ovat monipuolistaneet opiskelijoiden kokemuksia työkyvyn ylläpitämisestä, hän jatkaa.

Työkykypassin suorittamisessa oli tukena Lahden ammattikorkeakoulun Päijät-Hämeen hyvinvoivat äijät -hanke. Hanke on järjestänyt muun muassa lajikokeiluja, terveystarkastuksia ja ergonomiakartoituksia passin suorittajille.

– Aikuiskoulutuksessa tutkinto koostuu lähes yksinomaan ammattiopinnoista. Siihen ei mahdu juurikaan hyvinvointia tukevia aiheita, mutta Salpauksen opettajat kokivat ne tärkeiksi, kertoo projektipäällikkö Jarkko Tuominen.

Ammattiosaajan työkykypassi muodostuu viidestä eri osa-alueesta: toiminta- ja työkykyä edistävä liikunta, terveysosaaminen, ammatin työkykyvalmiudet, harrastuneisuus ja yhteistyötaidot sekä työkykyvalmiuksien vahvistaminen. Työnhaussa opiskelija voi hyödyntää työkykypassia osoittamaan, että on toiminta- ja työkyvystään huolehtiva ammattiosaaja.

Työkykypassin käyttöönotto aloitettiin ammatillisessa koulutuksessa syksyllä 2008. Tähän asti sitä on hyödynnetty lähinnä nuorten koulutuksessa.

Työkykypassin suorittaneiden toimintapäivän ohjelma

  • Klo 9–12 Opiskelijoiden pohdintaa työkykypassin suorittamisesta: Miten työkykypassi on edistänyt fyysistä hyvinvointia? Kannustaako se huolehtimaan hyvinvoinnista myös tulevaisuudessa?
    Paikka: Salpauksen Kulttuurikeskus, Svinhufvudinkatu 2 E, Lahti (sisäpiha)
  • Klo 14–15 kiipeilyä
    Klo 15–16 venyttelyä
    Paikka: Yoga Rocks, Saksalankatu 26, Lahti


Lisätietoja

opettaja Tarja Laaksonen, puh. 044 708 0017
Koulutuskeskus Salpaus

projektipäällikkö Jarkko Tuominen, puh. 044 708 1274
Päijät-Hämeen hyvinvoivat äijät -hanke, Lahden ammattikorkeakoulu


Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs