Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäinen ruokajournalismin opintokokonaisuus starttaa syksyllä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ensimmäinen ruokajournalismin opintokokonaisuus starttaa syksyllä

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 13:00
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ensi syksynä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland järjestävät yhdessä Suomen ensimmäisen ruokajournalismin opintokokonaisuuden. Syksyn mittaisessa ja 12 opintopisteen laajuisessa maksullisessa opintokokonaisuudessa on luvassa monipuolinen kattaus tutkivasta ruokajournalismista reseptiikkaan ja ruokakuvaustyöpajasta luovaan ruokakirjoittamiseen. Koulutus järjestetään Helsingissä syys-marraskuussa ilta- ja viikonloppuopintoina.

Kokonaisuuden on suunnitellut Haaga-Helian ja Sanoma Media Finlandin kanssa yhteistyössä Radio Helsingistä ja Nyt-liitteestä tuttu toimittaja Pauliina Siniauer, joka on viimeisen vuoden ajan tehnyt tutkimusta ruokajournalismista Freie Universitätissä Berliinissä.

”Ruuasta ja ruokaan liittyvistä aiheista ei ole kirjoitettu koskaan niin paljon kuin nyt. Ruokajournalismikentän monipuolisuuden huomioiden on ollut hämmentävää huomata, ettei sitä opeteta oikeastaan missään Euroopassa. Mahtavaa, että Suomessa ollaan edelläkävijöitä tässä”, Siniauer sanoo.

“Sanoma on panostanut sisältöstrategiassaan ruokaan jo parin vuoden ajan, ja yksi osa tuota strategiaa on uuden testi- ja studiokeittiömme Sanoma Kitchenin ja ruokateematoimituksen perustaminen. Haluamme olla edelläkävijä ruokajournalismissa ja monikanavaisten ruokasisältöjen tuottamisessa. Olen todella iloinen, että olemme mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa ensimmäistä ruokajournalismin täydennyskoulutusta, sanoo Sanoma Media Finlandin ruokatoimituksen esimies ja Glorian Ruoka & Viinin päätoimittaja Sanna Maskulin.

Jo viime syksynä Haaga-Heliassa aloitti maksullinen Urheilujournalismin opintokokonaisuus journalismin tutkintokoulutuksen rinnalla. Journalismin koulutusohjelma järjesti keväällä pilottikoulutuksena myös Urheiluselostamisen opintokokonaisuuden yhteistyössä Eurosportin kanssa ja tämä koulutus saa jatkoa keväällä 2016.

“Me tuomme pedagogiset puitteet, mediatalo journalistisen erityisosaamisen. Yhdessä meillä on näkemys tulevaisuuden journalismin tarpeista ja tavoitteena luoda Suomeen uudenlaista toimittajien täydennyskoulutusta täsmänä alan tarpeisiin”, kertoo koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi.

Ruokajournalismin opintokokonaisuus järjestetään osin avoimen ammattikorkeakoulun opintoina ja osin nimenomaan mukaan valitulle ryhmälle maksullisina workshopeina. Viiden luennon ja kolmen workshopin yhteishinta on noin 1000 euroa. Kokonaisuudesta voi valita myös tiettyjä osia. Ohjelma ja kouluttajajoukko julkistetaan elokuun puolivälissä ja silloin alkaa myös ilmoittautuminen (http://www.haaga-helia.fi/fi/hakijalle/muu-maksullinen-koulutus).

Lisätietoja:

Ruokajournalismin opintokokonaisuuden tuottajat:

  • Anne Leppäjärvi, Haaga-Helia, koulutusohjelmajohtaja, 040 488 7525, anne.leppajarvi@haaga-helia.fi

  • Sanna Maskulin, Glorian Ruoka & Viinin päätoimittaja ja Sanoma Media Finlandin ruokatoimituksen esimies, 09 120 5117, sanna.maskulin@sanoma.com

  • Pauliina Siniauer, toimittaja, 040 653 8710, siniauer@gmail.com

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs