Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ensimmäinen opiskelija valmistui Euroopan ja USA:n yhteisestä sairaanhoitajan kaksoistutkinnosta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ensimmäinen opiskelija valmistui Euroopan ja USA:n yhteisestä sairaanhoitajan kaksoistutkinnosta

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2013 klo 12:06
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

TADD-projektin (Transatlantic double degree in nursing) tavoitteena on ollut valmistaa sairaanhoidon opiskelijat tutkintoon yhdestä Euroopan ja yhdestä USA:n oppilaitoksesta. Tutkinto on voimassa molemmilla mantereilla. Ensimmäinen suomalainen opiskelija on valmistunut Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

 

Kaksoistutkinnossa on mukana Suomesta Mikkelin ammattikorkeakoulun terveysala Savonlinnasta, Szegedin yliopisto Unkarista, Queens’in yliopisto Belfastista Pohjois-Irlannista ja Washburnin yliopisto Kansasista USA:sta. Koulutus perustuu pitkäaikaiseen kumppanuuteen oppilaitosten välillä. Yhteistyö alkoi vuonna 1997 EU-USA-ohjelmassa mannertenvälisillä opiskelija- ja henkilöstövaihdoilla.

 

Projektiin valitut opiskelijat ovat syventyneet erityisesti hoitotyön kansainvälisiin käytänteisiin EU:ssa ja USA:ssa. Uusia taitoja on hankittu kielissä, kulttuurien ymmärtämisessä ja teknologiassa.

 

Valitut eurooppalaiset opiskelijat pääsevät opiskelemaan yhden lukuvuoden ajan USA:han sekä vähintään 15 opintopisteen suorittamisen ajan toiseen EU-maahan. Opetuskieli on englanti, mutta lisäksi opiskelijat oppivat ymmärtämään 1-2 muuta vierasta kieltä. Opiskelijavaihto aloitettiin kesällä 2010. Myös henkilöstövaihto kuuluu TADD-projektiin.

 

Savonlinnassa on ollut suomalaista sairaanhoitajatutkintoa suorittamassa 3 opiskelijaa USA:sta elokuusta 2012 lähtien. Samaan aikaan 3 suomalaista opiskelijaa on ollut suorittamassa yhdysvaltalaista tutkintoa. Yhdysvaltalaiset opiskelijat ovat kampuksella vielä viikolla 12  ja olette halutessanne tervetulleita haastattelemaan heitä. Myös ensimmäistä kaksoistutkinnon suorittanutta sairaanhoitajaa on mahdollisuus haastatella puhelimitse. Yhteyshenkilönä toimii lehtori Sirkka Erämaa, sirkka.eramaa@mamk.fi, 040 842 0577.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs