Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus veti eniten suomalaisia hakijoita Centriassa

Centria-ammattikorkeakoulu

Englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus veti eniten suomalaisia hakijoita Centriassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2013 klo 14:46
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tiistaina päättyneessä ammattikorkeakoulujen vieraskielisessä haussa hakijamäärä kasvoi vuoden takaisesta koko maassa 0,3 %. Centria ammattikorkeakoulun hakijamäärän kasvu oli 50 %.

 

Haussa olleista koulutusohjelmista eniten suosiotaan kasvatti Ylivieskan industrial management -koulutusohjelma, johon hakijoita tuli 81 % enemmän kuin viime vuonna. Kokkolassa käynnistyvien koulutusohjelmien osalta business management kasvatti hakijamääräänsä 71 %:lla ja nursing 11 %:lla.

 

Centria ammattikorkeakoulun hakijoista 11 % oli Suomesta ja 89 % ulkomailta. Eniten suomalaisia hakijoita, lähes neljännes, tuli englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen. Ulkomaalaisten hakijoiden yleisimmät kansallisuudet Euroopan ulkopuolelta olivat Nepal, Nigeria ja Vietnam. Euroopan maista eniten hakijoita tuli Puolasta, Venäjältä ja Unkarista.

 

Suomalaisista hakijoista suurimman osan, 69 %, kotipaikka on Centrian toimialueella Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa.

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Hakutoimisto, hakutoimisto@centria.fi,  044 725 0081

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          n. 3000

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   300

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs