Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Energiatehokkuutta eteläsavolaisiin koteihin

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Energiatehokkuutta eteläsavolaisiin koteihin

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 11:12
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Energiatehokkuutta kotiin –näyttelyssä Juvalla perehdytään energiakulutuksen käyttöön ja tehostamiseen kotitalouksissa. Kävijöille on tarjolla tietoa, jonka avulla kodin sähkö- ja lämmityslaskut pienenevät. Näyttely kiertää loppuvuoden eteläsavolaisissa kirjastoissa.

Juvan kirjastossa 17.-27.7. pidettävä näyttely esittelee energiakulutukseen- ja säästämiseen liittyvää tietoa eri kanavissa. Tietoa on koottu isolle kosketusnäytölle, josta vinkkejä voi selata itsenäisesti. Lisäksi tietoa saatavilla näyttelyn mukana kulkevassa kirjahyllyssä ja näyttelyn vinkkaamilla nettisivuilla.

Torstaina 19.5. ja 26.5. klo 14-18 näyttelyssä on tavattavissa energianeuvoja. Energianeuvojalta saa tietoa energiankäytöstä ja vinkkejä oman talouden energiankulutuksen vähentämiseen.

”Energiankulutusta on mahdollista vähentää monin tavoin asumismukavuudesta tinkimättä. Kodinlaitteiden kuluttamasta sähköstä on mahdollista nipistää jopa sata euroa vuodessa käyttötottumuksia muuttamalla ja valitsemalla energiatehokkaita lamppuja. Pelkästään käyttötottumusten vaikutus vesilaskuun puolestaan voi olla useita satoja euroja.”, kertoo energianeuvoja Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ltä.

”Energiankulutukseen vaikuttaa myös laitteiden kunto ja huolto. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun säännöllinen puhdistus säästää energiaa, sillä ilmalämpöpumpun suodattimeen kertyvä pöly heikentää pumpun tehokkuutta ja siten lisää sähkökulutusta.”, muistuttaa energianeuvoja Sauli Kuparinen Suur-Savon Sähkö Oy:ltä.

Näyttelyn yhteydessä voi myös osallistua energia-aiheiseen arvontaan ja ehdottaa näyttelylle nimeä, jota se tulee kantamaan muissa Etelä-Savon kirjastoissa. Valittu nimi palkitaan.

Näyttely on koottu Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hankkeen ja Suur-Savon Sähkön yhteistyönä. Tarkoituksena on lisätä kuluttajien tietämystä kodin energiankäytön tehostamisesta sekä tuoda esille luotettavan energiatiedon lähteitä. Näyttely on ensimmäistä kertaa esillä Juvalla ja loppuvuoden aikana se kiertää muissa Etelä-Savon kirjastoissa.

 

Lisätietoja:

Laura Vuorinen, energianeuvoja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi

Sauli Kuparinen, energianeuvoja, Suur-Savon Sähkö Oy, 010 210 4208, sauli.kuparinen@sssoy.fi

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa on hanke, joka tarjoaa puolueetonta ja maksutonta neuvontaa kodin energia-asioissa maakunnan asukkaille ja loma-asukkaille. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse sekä tilaisuuksia ja koulutuksia järjestämällä. Energianeuvonnan tarjoamisen Etelä-Savossa mahdollistavat Mikkelin seutu, Etelä-Savon Energia Oy, Suur-Savon Sähkö Oy ja Suur-Savon energiasäätiö. Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n koordinoima hanke. Lisää tietoa kodin energiankäytöstä löydät www.eneuvonta.fi –sivustolta sekä energiayhtiösi nettisivuilta.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs