Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja

Oulun ammattikorkeakoulu

Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 14:49
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat ovat ratkoneet kevään aikana alueen yritysten antamia toimeksiantoja. Median edustajat ovat tervetulleita Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu) järjestettävään energiatekniikan projektipäivään 26.4. kello 9.00–15.00, jolloin opiskelijat esittelevät, millaisia ratkaisuja he ovat luoneet annettuihin tehtäviin.

Fennovoima Oy:n toimeksiannossa opiskelijat ovat pohtineet vierailukeskuksen ja majoituskylän lämmitysratkaisuja uusiutuvaa energiaa käyttäen. Tavastkengän kyläyhdistykselle he puolestaan ovat selvittäneet Tavastkengän koulun uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Muita tämän vuoden toimeksiantajia ovat Adven Oy, Biottori Oy, HSK Sähkö Oy, Micropolis Oy, Satmatic Oy, SFTec, SPK Oy, Vatajankosken Sähkö Oy, Volter Oy sekä Oamkin luonnonvara-alan osasto.

Projektipäivä järjestetään nyt toisen kerran. Yritykset ovat kokeneet yhteistyön opiskelijoiden kanssa toimivaksi, sillä toimeksiantoja on saatu enemmän kuin on voitu ottaa vastaan. Toimeksiantoja pyritäänkin toteuttamaan myös opinnäytetöinä. Viime vuoden toimeksiantajia olivat esimerkiksi Wärtsilä Oyj, Stora Enso Oyj ja Oulun Energia. Tällöin opiskelijoiden tehtävänä oli muun muassa vertailla savunpoistojärjestelmien standardeja ja ristiriitoja sekä tutkia maalämmön ja aurinkoenergian hybridijärjestelmän mahdollisuuksia.

Projektipäivän toimeksiannot on toteutettu energiatekniikan projekti -opintojaksolla, jonka laajuus on yhdeksän opintopistettä. Opintojakson aikana opiskelijat tekevät yrityslähtöisiä tutkimus- ja kehitysprojekteja, jotka esitellään energiatekniikan projektipäivässä. Energia- ja ympäristötekniikan koulutuksesta valmistuvat insinöörit voivat työskennellä energiatekniikka- ja ympäristöalalla esimerkiksi suunnittelu-, käytönvalvonta-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Lisätietoja:

lehtori Jukka Ylikunnari, 050 317 4741, jukka.ylikunnari@oamk.fi

yliopettaja Veli-Matti Mäkelä, 050 596 5444, veli-matti.makela@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs