Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » EMMA-hanke vie 8. luokkalaisia Haukivuoren ja Pieksämäen maaseudun yrityksiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

EMMA-hanke vie 8. luokkalaisia Haukivuoren ja Pieksämäen maaseudun yrityksiin

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2012 klo 15:52
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

EMMA - Eteläsavolainen nuori mahdollisuuksien maaseudulla -hanke jalkautuu Haukivuorelle ja Pieksämälle

Haukivuoren ja Siilin koulun 8. luokkalaiset pääsevät tutustumaan toukokuussa maaseudulla toimiviin yrityksiin. Vierailut järjestää Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoima EMMA-hanke.

EMMA-hankkeen tavoitteena on parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia maaseudun yrityksiin sekä kohentaa nuorten toimintamahdollisuuksia yrittäjinä. Tämän lisäksi tavoitteena on edistää maaseudulla toimivien yritysten jatkuvuutta tulevaisuudessa. Tavoitteiden kautta hanke ehkäisee nuorten poismuuttoa maakunnasta sekä edistää maakunnan ulkopuolella opiskelevien eteläsavolaisten paluumuuttoa maakuntaan.

EMMA-hankeella on pilottikouluja Etelä-Savon alueella yhteensä kahdeksan, ja yritysvierailuja on suunnitteilla pitkin kevättä ja aina hankeen päättymiseen 31.7.2013 asti. Hanke saa rahoituksensa Euroopan maaseuturahastosta ja Etelä-Savon Ely-keskuksesta.

Haukivuorella tutustutaan Katajakankaan puutarhaan ja Hiirenmaan ja Lietlahden tiloille

Haukivuoren yläkoulun 8. luokkalaiset oppilaat osallistuvat EMMA-hankkeen puitteissa järjestettävälle yritysvierailupäivälle 22.5.2012. Oppilaat kiertävät päivän aikana maaseudulla toimivissa yrityksissä ja pääsevät kuulemaan yrittäjien omia kokemuksia yrittämisestä sekä siitä mitä osaamista ja koulutusta työ tekijältään vaatii.

Haukivuoren yläkoulun yritysvierailut kohdistuvat Katajakankaan puutarhalle, Hiirenmaan tilalle sekä Lietlahden luomutilalle. Yritysvierailujen sisältö on suunniteltu monipuoliseksi ja nuorten osallisuutta tukevaksi yhdessä yrittäjien kanssa.

Siilin koulu vierailee Taavitsaisen, Mäntylän ja Nurkkalan tiloilla

Siilin koulun 8. luokkalaiset oppilaat osallistuvat EMMA-hankkeen puitteissa järjestettävään yritysvierailupäivään 25.5.2012. Oppilaat kiertävät päivän aikana maaseudulla toimivissa yrityksissä ja pääsevät kuulemaan yrittäjien omia kokemuksia yrittämisestä sekä siitä mitä osaamista ja koulutusta työ tekijältään vaatii.

Siilin koulun yritysvierailut kohdistuvat Taavitsaisen tilalle, Hyvätuuli Highlandin Nurkkalan luomutilalle sekä Mäntylän luomutilalle. Yritysvierailujen sisältö on suunniteltu monipuoliseksi ja nuorten osallisuutta tukevaksi yhdessä yrittäjien kanssa.

Hankeen kotisivut osoitteessa: http://www.mamk.fi/emma

 

Lisätietoja:

projektipäällikkö Marita Mattila

+35850 312 5094

marita.mattila(a)mamk.fi

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs