Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » EMMA - Eteläsavolainen nuori mahdollisuuksien maaseudulla -hanke vie nuoret katsomaan maaseutuyritysten arkea

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

EMMA - Eteläsavolainen nuori mahdollisuuksien maaseudulla -hanke vie nuoret katsomaan maaseutuyritysten arkea

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2013 klo 13:12
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Neljän pilottikoulun koulun 8. luokkalaiset oppilaat osallistuvat EMMA-hankkeen puitteissa järjestettäviin yritysvierailupäiviin

ti 21.5.2013 Ristiina

to 23.5.2013 Rantakylän yläkoulu

ti 28.5.2013 Kalevankankaan yläkoulu

to 30.5.2013 Anttolan yhtenäiskoulu

Oppilaat kiertävät päivän aikana maaseudulla toimivissa yrityksissä ja pääsevät kuulemaan yrittäjien omia kokemuksia yrittämisestä sekä siitä mitä osaamista ja koulutusta työ tekijältään vaatii.

EMMA-hankkeen tavoitteena on parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia maaseudun yrityksiin sekä kohentaa nuorten toimintamahdollisuuksia yrittäjinä. Tämän lisäksi tavoitteena on edistää maaseudulla toimivien yritysten jatkuvuutta tulevaisuudessa. Tavoitteiden kautta hanke ehkäisee nuorten poismuuttoa maakunnasta sekä edistää maakunnan ulkopuolella opiskelevien eteläsavolaisten paluumuuttoa maakuntaan.

EMMA-hankeella on Etelä-Savon alueella yhteensä yhdeksän pilottikoulua ja n. 20 kummiyritystä. Yritysvierailuja on jo toteutettu tänä keväänä Haukivuorella ja Juvalla.

Hanke päättyy 31.8.2013. Hanke saa rahoituksensa Euroopan maaseuturahastosta ja Etelä-Savon Ely-keskuksesta.

Hankeen kotisivut osoitteessa: http://www.mamk.fi/emma

Jos kiinnostuit, voimme lähettää päivien tarkemman ohjelman.

 

Lisätietoja:

projektipäällikkö Marita Mattila

+35850 312 5094

marita.mattila@mamk.fi

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs