Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Eläköön automaatio! -palkinto Seinäjoen ammattikorkeakoulun Digital Factorylle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Eläköön automaatio! -palkinto Seinäjoen ammattikorkeakoulun Digital Factorylle

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 11:52
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Eläköön automaatio! -palkinto on myönnetty Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Siemensin ja IDEAL PLM:n yhteistyönä kehittämälle Digital Factory -oppimisympäristölle. Voittaja julkistettiin tänään Messukeskuksessa avautuneilla Teknologia15-messuilla.

 

Eläköön automaatio! -palkinto myönnetään joka toinen vuosi merkittävästä ja innovatiivisesta automaatioalan ratkaisusta. Sen myöntävät Suomen Automaatioseura ry ja Messukeskus. Palkintosumman, 7000 euroa, lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tämän vuoden palkittavan valinnassa painottui teollisen internetin hyödyntäminen. Teollinen internet on yksi Teknologia15-tapahtuman teemoista. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Neste Jacobs Oy ja Ponsse Oyj.

Palkinnon sai insinöörikoulutukseen tarkoitettu digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin oppimisympäristö SeAMK Digital Factory. Sen avulla voidaan käytännönläheisesti opettaa, suunnitella, testata ja soveltaa tuotteen elinkaaren hallintaa ja teollisen internetin teknologioita.

- Tämä on suuri tunnustus sille pitkäjänteiselle työlle, jota olemme tehneet systemaattisesti jo vuosien ajan. Opettajamme, opiskelijamme sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan henkilömme ovat osallistuneet innolla tähän kehittämistyöhön, jonka tuloksia pääsemme välittömästi hyödyntämään insinöörikoulutuksessamme, iloitsee Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikön johtaja Jorma Nevaranta.

Digital Factory -oppimisympäristö mahdollistaa uusien virtuaalisten 3D-mallien rakentamisen ja niiden ohjaamisen kulloisenkin tarpeen mukaan. Ne tarjoavat rajattomat mahdollisuudet vaativienkin asioiden havainnollistamiseen, ilman fyysisten laitteiden saatavuuteen liittyviä rajoitteita.

- Sekä koulutukseen että digitaliseen valmistukseen ja teolliseen internetiin liittyvät kysymykset ovat nyt tapetilla, joten Digital Factory -oppimisympäristö on tällä hetkellä äärimmäisen ajankohtainen. SeAMKin oppimisympäristöllä on vaikuttavuutta, sillä se on yli 1000 insinööriopiskelijan käytettävissä päivittäin, ja vuosittain valmistuu 150 aiheeseen syvällisesti perehtynyttä, diginatiivia insinööriä. Tämä on konkreettinen, hyvin tuotteistettu ja toimiva toteutus, joka koostuu useista eri yritysten kanssa yhteistyössä tehdyistä paloista, sanoo Suomen Automaatioseura ry:n hallituksen puheenjohtaja Harri Happonen.

- Palkinto on mahtava tunnustus niille kymmenille henkilöille, jotka ovat uurastaneet SeAMK Digital Factoryn synnyttämiseksi. Uuden kehittelyssä törmätään aina tuntemattomaan ja yllätyksiin, jolloin toimijoilta vaaditaan pioneerihenkeä. Tämä pioneerihenki on meillä muuttunut digi-innoksi. Suurimman hyödyn oppimisympäristöstä saavat valmistuvat insinöörit ja heitä rekrytoiva teollisuus. Palkinto kannustaa meitä jatkamaan yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Digi-innon vieminen yhdessä teollisuuteen on yksi tärkeimmistä. Näemme edessämme vain digimaailman rajattomat mahdollisuudet, visioi Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Hannu Reinilä.

Tunnustuspalkinnon saajan valitsi toimikunta, johon kuuluivat Suomen Automaatioseura ry:n hallituksen puheenjohtaja Harri Happonen (Fimlab laboratoriot Oy), business manager Antti Wallenius (CGI), program manager Lasse Eriksson (Konecranes Oyj) ja toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen (Messukeskus).

 

Suomen Messusäätiö jakaa joka vuosi noin 400 000 eurolla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Näitä ovat mm. Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto sekä yllämainittu Eläköön Automaatio! -palkinto.

 

Lisätietoja palkinnosta:

Suomen Automaatioseura, hallituksen puheenjohtaja Harri Happonen, puh. 040 765 7137, harri.m.happonen@gmail.com

 

Lisätietoja Teknologia15-messuista:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.teknologia15.fi

TWITTER: @Teknologiamessu, #Teknologia15

FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1578696835676452/

LINKEDIN: www.linkedin.com/company/teknologia15

 

Lisätietoja SeAMKista:

SeAMK Tekniikka, yksikön johtaja Jorma Nevaranta, puh. 040 830 2147

SeAMK Tekniikka, yliopettaja ja koulutuspäällikkö Hannu Reinilä, puh. 040 830 4160

www.seamk.fi

 

Kuvia palkinnonjaosta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankkista 6.10. klo 14 alkaen: http://mediabank.messukeskus.com/

 

Teknologia15 Messukeskuksessa Helsingissä 6.-8.10.2015. Avoinna ti 9-17, ke 1-19, to 9-16.

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs