Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Eläkeläisenä on nautinto opiskella – kun ei ole pakko

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Eläkeläisenä on nautinto opiskella – kun ei ole pakko

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2013 klo 12:08
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Eräänä marraskuisena iltapäivänä eläkepäivistään nauttivat Hilkka Laitinen ja Paul-Erik Söderlund istuvat tyytyväisinä Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksen luokassa.  Ääni ei kuulu opetukseen liittyvästä videosta, mutta se ei Hilkkaa ja Paul-Erikiä sen kummemmin haittaa. Pyydämme heitä astumaan hetkeksi ulos luokkatilasta juttelemaan kanssamme.

Hilkka ja Paul-Erik ovat Mikkelin ammattikorkeakoulun SenioriAMK:n ensimmäisiä opiskelijoita Mikkelissä. He ovat tulleet opiskelemaan Ensiapua. Käy ilmi, että aihe on molemmille enemmän tai vähemmän tuttu, tietoja ollaan tultu lähinnä päivittämään. Molemmat kokevat koulutuksen erittäin hyödyllisenä. ”Ensiaputaidot ovat perustaitoja, jotka jokaisen pitäisi opetella”, sanoo Paul-Erik.

Erityisesti opettaja saa kiitosta. Opettaja Elina Jouppila-Kupiainen antaa opiskelijoille tilaa ja aikaa esittää kysymyksiä ja toiveita käsiteltävistä aiheista sekä kertoa omia kokemuksia. Opetusvälineet ovat jonkin verran kehittyneet molempien aiemmista ensiapukoulutuksista. ”Elvytysnukessa on nykyisin valo, mikä kertoo painaako oikeasta kohdasta. Ei tarvitse enää arvailla, meneekö sinne päinkään”, Hilkka iloitsee.

Paul-Erik ja Hilkka pohtivat myös laajemmin, millaisia koulutuksia nykyseniori voisi tarvita. Esille tuli mm. ikääntymiseen liittyvät haasteet ja ympärillä olevan maailman muuttuminen. ”Ikääntyvien ongelmana on monesti yksinäisyys. Eri-ikäisillä olisi kuitenkin toisilleen paljon annettavaa ja rohkeus puhua toiselle vaikka hississä, voi pelastaa jonkun päivän”, Hilkka kuvailee.

Kun kysyn heidän jatkosuunnitelmiaan opiskelujen suhteen, Paul-Erik kertoo hakeneensa tutkinto-opiskelijaksi sosiaalialan koulutusohjelmaan. Mikäli paikka ei tällä kertaa aukene, on Avoimen AMK:n tarjonnasta löytynyt jo paljon sopivaa opiskeltavaa. Sekä Hilkka että Paul-Erik ovat jo ilmoittautuneet kevään SenioriAMK-koulutuksiin. Aiheina ovat mielen hyvinvointi ja senioreiden ravitsemus. Hilkka kertoo, että eläkkeellä opiskelu on ihanaa, kun voi opiskella omasta kiinnostuksesta käsin, ilman pakkoa. ”Voi olla läsnä ja nauttia”.

Kevään 2014 SenioriAMK -tarjonta ja ilmoittautuminen on löydettävissä osoitteesta www.mamk.fi/koulutuskalenteri. Kysyä ja ilmoittautua voi myös puhelimitse puh. 050 312 5105.

Liitetiedoston kuvateksti:

Hilkka Laitinen ja Paul-Erik Söderlund näyttävät elvytystaitojaan Mikkelin ammattikorkeakoulun SenioriAMK:n Ensiapu-koulutuksessa. Lukuvuonna 2013-2014 SenioriAMK-koulutukset ovat maksuttomia eläkeläisille.

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs