Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » EkoICT etsii ICT-osaajille uusia työllistymis- ja liiketoimintamahdollisuuksia

Oulun ammattikorkeakoulu

EkoICT etsii ICT-osaajille uusia työllistymis- ja liiketoimintamahdollisuuksia

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2014 klo 08:25
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Ekosysteemipalveluista työtä osaajille rakennemuutoksessa Pohjois-Suomessa (EkoICT) -hanke selvittää vuoden 2014 aikana luonnonvara-alan ja luonnon ekosysteemipalveluja hyödyntävien yritysten ja ICT-yritysten välisiä yhteistyömahdollisuuksia Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeessa mahdollisesti löydettävät uudet liiketoimintamahdollisuudet hyödyttävät sekä ICT- että ekosysteemipalveluyrityksiä.

EkoICT selvittää helmi–maaliskuussa yrityshaastatteluiden avulla, miten luonnon tarjoamiin hyödykkeisiin pohjautuvassa yritystoiminnassa hyödynnetään tieto- ja viestintätekniikkaa. Yritysten tarpeiden perusteella pyritään löytämään uusia ja ennakkoluulottomia ICT:n soveltamismahdollisuuksia. Mahdollisimman kattavan kokonaiskuvan saamiseksi haastatteluihin pyritään saamaan mukaan laajasti erilaisia luonnonvara-alan yrityksiä aina raaka-ainetuotannosta luontomatkailuun ja bioenergia-alalta ympäristön laaduntarkkailuun. Tällä hetkellä tieto- ja viestintäteknologiaa ei vielä hyödynnetä laajalti kaupallistetuissa ekosysteemipalveluissa.

Tulevan kevään aikana EkoICT kartoittaa lisäksi Pohjois-Pohjanmaan alueen pienten ICT-yritysten kiinnostusta kohdentaa toimintaansa luonnonvara-alan yritysten suuntaan sekä yrityskyselyn että aihetta tarkentavien haastatteluiden kautta. Selvityksen odotetaan herättävän kiinnostusta, sillä erityisesti Oulun alueella on rakennemuutoksen seurauksena runsaasti vahvaa, mutta vajaasti käytettyä ICT-osaamista.

EkoICT:n verkkosivuilla osoitteessa oamk.fi/hankkeet/ekoict on linkki ICT-yrityksille tarkoitettuun kyselyyn. Verkkosivuilta voi myös lukea selvitystyön tuloksista sen edetessä. Tuloksia esitellään myös syksyllä 2014 järjestettävässä luonnonvara-alan sekä ICT-yritysten yhteisessä tilaisuudessa, jossa keskustellaan myös jatkoyhteistyömahdollisuuksista. EkoICT-hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan unionin sosiaalirahastosta.

Lisätietoja: projektipäällikkö Hanna Laurell, 010 272 3965, hanna.laurell@oamk.fi
oamk.fi/hankkeet/ekoict

Liitetiedostot

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs