Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » EduCluster Finlandin koulutuskauppa merkittävä avaus Kiinaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

EduCluster Finlandin koulutuskauppa merkittävä avaus Kiinaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2013 klo 15:03
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin sairaanhoitajakoulutusta Beihuan yliopistoon

Sairaanhoitajia opetetaan jatkossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun nimissä myös Kiinassa. 

EduCluster Finland (ECF) ja Beihua University allekirjoittivat merkittävän terveydenhuoltoalan koulutukseen liittyvän yhteistyösopimuksen ministeri Krista Kiurun Aasian delegaatiomatkan aikana Pekingissä. 

Kymmenvuotinen koulutusvientisopimus on tärkeä avaus Kiinan koulutusmarkkinoille. Yhteistyötä Jilinin provinssissa sijaitsevan Beihua Universityn kanssa on rakennettu  jo pitkään. 

JAMKin koulutuksen kova laatu ja  pitkä kokemus englanninkielisestä sairaanhoitajakoulutuksesta edistivät sopimuksen syntyä.

– Koulutuksemme on hyvin suosittu myös kansainvälisesti sillä yli puolet opiskelijoista on ympäri maailmaa, JAMKin hyvinvointiyksikön johtaja Eila Latvala kertoo.

Sairaanhoitajakoulutus käynnistyy ensi  vuonna.

– Koulutuksessa pääpaino tulee olemaan perheiden hyvinvoinnissa ja terveyden edistämisessä, myös uudenlaiset verkko-oppimisteknologiat kiinnostavat kiinalaisia, Latvala jatkaa.

Konkreettinen alku myöhemmin laajenevalle yhteistyölle on nyt solmittu sopimus terveydehuoltoalan SINO-Finnish Running School –projektin aloittamisesta, jossa  160 kiinalaisen opiskelijan ryhmä opiskelee suomalais-kiinalaisessa yhteistyössä rakennetun opetussuunnitelman mukaisesti.  Jatkossa kiinalaisopiskelijat voivat opiskella vuoden  myös Jyväskylässä.

Beihua Universityllä on myös akateeminen yhteistyösopimus Jyväskylän yliopiston kanssa. Sopimuksen optiona onkin yhteistyön laajentaminen myös muille JAMKin ja Jyväskylän yliopiston keskeisille osaamisaloille, esimerkiksi maisteriopintoihin Jyväskylän yliopistossa liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnassa.

Lisätietoja:
Jan-Markus Holm, toimitusjohtaja, 040 136 3900, etunimi.sukunimi@educlusterfinland.fi, EduCluster Finland
Eila Latvala, yksikönjohtaja, 040 744 1748, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs