Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Design-osaamista ja kansainvälistä näkökulmaa työelämään

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Design-osaamista ja kansainvälistä näkökulmaa työelämään

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2012 klo 10:30
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Sama teksti osoitteessa www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Degree Programme in Design on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun uusi englanninkielinen muotoilun ylempi AMK -koulutus. Koulutus vastaa kehittyvän nyky-yhteiskunnan tarpeisiin monimuotoisen tuote- ja palvelusuunnittelun lisääntyessä.

Koulutusohjelma on tarkoitettu eri alojen asiantuntijoille, joilla on työssään kosketuspinta muotoiluun. Hakijat voivat olla esimerkiksi muotoilun, kaupan tai tekniikan alan toimijoita. Hakuedellytyksinä ovat soveltuva aiempi korkeakoulututkinto sekä 3 vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Koulutuksen voi suorittaa joustavasti työn ohessa lähi- ja monimuoto-opintoina. Lähiopetusta on noin kerran kuussa KyAMK:n Kasarminmäen kampuksella Kouvolassa. Kontaktiopetus järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuisin.

Koulutusohjelman laajuus on 60 opintopistettä ja suoritusaika 1,5 vuotta. Opinnot noudattavat opiskelijan aiemman osaamisen pohjalta luotua henkilökohtaista opetussuunnitelmaa. Koulutuksessa painottuvat opiskelijan osaamistaustaan perustuen erilaiset innovaatiostrategiat ja muotoilujohtamisen metodit.

Opiskelu tapahtuu kokonaan englanniksi ja pitää sisällään itsenäisiä verkko-opintoja, luentoja ja seminaareja sekä ryhmätöitä. Opintoihin kuuluva kehittämishanke suunnitellaan yhdessä opiskelijan työnantajayrityksen kanssa yrityksen tavoitteita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Kehittämishankkeen avulla opiskelija voi jalostaa omaa ammatillista muotoiluosaamistaan nykyisen työpaikkansa, työtehtävänsä tai oman yrityksensä tarpeita tukevaksi.

Yrityksille koulutus tarjoaa työtekijän ammatillisen kehittymisen ohella eri alojen ongelmaratkaisutehtäviin soveltuvia uusia muotoilu- ja palveluosaamisen menetelmiä, joita opiskelija soveltaa omassa kehittämishankkeessaan.

Tutkinnon suorittaneet osaavat kehittää laajoja tuote- ja/tai palvelukokonaisuuksia sekä hallitsevat muotoiluosaamista kehittävän johtamistavan moniammatillisissa toimintaympäristöissä. Koulutuksen keskiössä ovat eri alojen ja toimintaympäristöjen jatkuvat muutokset, joissa muotoilijalta vaaditaan ongelmanratkaisukykyä ja laaja-alaista osaamista.

Valmistuvien tutkintonimike on muotoilija (ylempi AMK), Master of Culture and Arts. Ylempi AMK-tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.

Haku ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu tiistaihin 3.4.2012 asti. Haku tapahtuu suoraan KyAMK:iin.

Lisätietoja

www.kyamk.fi/design_yamk

Katso myös: koulutusohjelman esitelehtinen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Design YAMK-koulutusohjelma
Koulutusohjelmavastaava Jan Kettula
p. 044 702 8468
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.kyamk.fi

Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulut muodostavat yhtenäisen korkeakoulukokonaisuuden, joka on tuloksellinen, laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs