Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Dementiaa ja muistisairauksia sairastavien kotona asumiselle etsitään tukikeinoja

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Dementiaa ja muistisairauksia sairastavien kotona asumiselle etsitään tukikeinoja

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2013 klo 11:28
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Japania ja Suomea yhdistää väestön nopea ikääntyminen ja myös muistisairauksien lisääntyminen. Japanissa halutaan turvata muistisairaiden kotona asuminen mahdollisimman pitkään, mikäli asiakas itse ja omaiset niin haluavat.

Vertailevan tutkimuksen kautta etsitään keinoja tukea dementiaa sairastavaa ja hänen omaisiaan ja läheisiään. Seinäjoen ammattikorkeakoulun pitkäaikainen yhteistyökumppani Chiban yliopisto Japanista on saanut Japanin opetusministeriöltä kolmen vuoden tutkimusrahoituksen kansainväliselle hankkeelle, jossa on Suomen ja Japanin lisäksi myös yhteistyökumppaneita USAsta, Alankomaista ja Iso-Britanniasta.

Vuosi sitten syksyllä tutkijat perehtyivät mukana olevien maiden vanhusten kotihoidon kysymyksiin. Chiban yliopiston tutkija Mayuko Tsujimura vieraili tuolloin Seinäjoen alueella ja haastatteli useita vanhustenhoidon ja kotihoidon työntekijöitä, kouluttajia ja johtajia sekä myös muutamia vanhustenhoidon asiakkaita. Kokemuksia Suomesta on esitelty Japanin hoitotyön ja terveydenhuollon ammattilehdissä.

Prof. Tsujimura on nyt palannut Seinäjoelle tutkimusryhmänsä kanssa. Tavoitteena on kerätä tietoa erityisesti dementiaa sairastavien vanhusten kotihoitoon ja hoitoon liittyen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiltä, päättäjiltä ja myös omaishoitajilta. Tutkimusryhmä tapaa sosiaali- ja terveydenhuollon edustajia Seinäjoen kotihoidosta, Koivurannasta Peräseinäjoella ja Kuusenlahdesta Nurmossa.  

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs