Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Demariopiskelijoiden Karlsson: Kehysriihen tulokset luultua valoisammat

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Demariopiskelijoiden Karlsson: Kehysriihen tulokset luultua valoisammat

Julkaistu: 22.03.2013 klo 10:27
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

KANNANOTTO 22.3.2013

Maan hallituksen kehysriihessä 21.3. on tehty monia hyviä ja luultua valoisampia päätöksiä. Paljon huolta ja keskustelua herättäneen opintotuen kohtalo on nyt selvillä. Myös verotuksen samoin kuin kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon lisäämisen suhteen on tehty ratkaisuja. Säästöjä oli tehtävä, mutta onneksi niiden toteutuksessa huomioitiin sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.

- Lupaus pidettiin ja opintotuki sidotaan indeksiin 1.8.2014 lukien. On hienoa että toisen asteen opiskelijoiden opintotuen vanhempien tulorajoja korotetaan 30 %. Myös lainaelementin uudistaminen entistä kannustavammaksi parantaa opiskelijoiden tilannetta, kertoo puheenjohtaja Anette Karlsson.

Huolestuttavaa on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtionosuusindeksin jäädyttäminen. Tämä vaikuttaa muun muassa ammattikorkeakoulujen rahoitukseen, joka puolestaan saattaa heikentää ammattikorkeakoulutuksen laatua. Yliopistoindeksin jäädytyksen päättyminen vuoden 2013 lopussa on hyvä asia, näin voidaan turvata yliopistojen resurssit tulevaisuudessa.

Hallitusta on syytä kiittää, sillä veronkorotukset tehtiin hyvinvointia edistäen. Hallitus korotti veroja erityisesti terveydelle haitallisten tuotteiden kuten alkoholin, tupakan sekä makeisten ja virvoitusjuomien kohdalla. Pienituloisten ja opiskelijoiden kannalta positiivista oli myös se, että arvonlisäverotukseen ei tehty korotuksia.

- Vaadimme helmikuussa että kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa on lisättävä kasvukeskuksissa. Hallitus teki riihessä hyviä päätöksiä asian edistämiseksi, iloitsee puheenjohtaja Karlsson.


Lisätietoja:

Anette Karlsson, puheenjohtaja@sonk.fi+358 45 112 9299

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs