Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Cygnaeus-lukion opiskelijoille voitto Yhdysvaltain suurlähetystön liikeideakilpailussa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Cygnaeus-lukion opiskelijoille voitto Yhdysvaltain suurlähetystön liikeideakilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 13:58
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 21.11.2014


Cygnaeus-lukion opiskelijoiden joukkue, Matias Mäkitalo, Marikka Goyal, Sandra Telinen ja Ilari Miettunen, on voittanut Yhdysvaltain suurlähetystön järjestämän valtakunnallisen Ambassador´s Entrepreneurial Challenge –liikeideakilpailun (AEC) Nuoriosaa.fi -liikeidealla.

Palkintona voitosta koko joukkue saa suurlähetystön ja LEAD Programin (http://www.leadprogram.org/) tarjoamana 4 viikon matkan LEAD Programin Business-kesäkouluun Atlantaan ensi kesänä. Kesäkoulu on erinomainen tilaisuus kartuttaa osaamista ja viedä liikeideaa eteenpäin.

Voittoisa liikeidea Nuoriosaa.fi toimii nyt Keski-Suomen alueella Facebook-ryhmän kautta (nuoriosaa.fi/keskisuomi). Palvelun tavoitteena on saada jokaiselle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Asiakkaat voivat tilata työsuorituksen jättämällä viestin Nuoriosaa.fi –Facebook-ryhmän seinälle. Nuoret ottavat itse yhteyttä asiakkaaseen ja sopivat ajankohdan ja palkkahaarukan. Sovitut asiat kirjataan ennen työtä netissä tehtävään työsopimukseen. Työntekijöiksi voivat ilmoittautua 15–24-vuotiaat nuoret.

- Meillä on kaikki valmiudet levittää toiminta koko Suomen kattavaksi. Teemme töitä, jotta kaikkien on mahdollista saada töitä ilman suhteita ja aiempaa työkokemusta. Jokainen voi nyt auttaa liittymällä Keski-Suomen Facebook-ryhmään ja tarjota työtehtäviä tai tarjoutua työntekijäksi, sanoo joukkueen jäsen Matias Mäkitalo.

Ambassador´s Entrepreneurial Challenge –kilpailun finaaliin oli selvinnyt alueellisten karsintojen kautta 7 joukkuetta. Jokainen joukkue piti kolmeen minuuttiin rajatun markkinointipuheen omasta liikeideastaan ja vastasi tuomariston kysymyksiin.

Liikeideakilpailun finaali oli kaikkiaan kaksipäiväinen tapahtuma, jonka aikana Cygnaeus-lukion joukkue pääsi muiden loppukilpailuun yltäneiden joukkueiden tapaan vierailulle Sitraan, SLUSH-tapahtumaan sekä Yhdysvaltain suurlähetystöön ja suurlähettilään virka-asunnolle. Siellä suurlähettiläs Bruce J. Oreck järjesti opiskelijoille keskustelutilaisuuden, jossa hän innostavalla tavallaan antoi vinkkejä omien vahvuuksien esille tuomiseen ja osaamisen markkinointiin.

- Kilpailu oli huikea kokemus – ja voiton myötä se onneksi vielä jatkuu Amerikan mantereella! Kyllä tämä motivoi paiskimaan töitä entistä enemmän, Matias Mäkitalo toteaa tyytyväisenä.

 

Lisätietoja

 

Nuori osaa –liikeidean kilpailujoukkueen edustaja opiskelija Matias Mäkitalo, Cygnaeus-lukio, puh. 0400 555 818

Apulaisrehtori Tero Hirvi, Cygnaeus-lukio, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 4613

 

Joukkueen liikeideasta lisää heidän omilta verkkosivuiltaan http://www.nuoriosaa.fi/

Lisätietoa AEC-liikeideakilpailusta http://finland.usembassy.gov/aec.html sekä  U.S. Embassyn Twitteristä https://twitter.com/usembfinland.

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs