Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centriassa ja Lock Haven Universityssä opiskellaan yhdessä virtuaalisesti

Centria-ammattikorkeakoulu

Centriassa ja Lock Haven Universityssä opiskellaan yhdessä virtuaalisesti

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu aloitti reaaliaikaisten virtuaaliluentojen yhteistyön yhdysvaltalaisen Lock Haven Universityn kanssa viime vuoden marraskuussa. Yhteistyö saa nyt jatkoa Doing Business in Europe -opintojaksolla. Luentosarjaa on ollut Centriasta suunnittelemassa ja koordinoimassa liiketalouden yliopettaja, KTL Katarina Broman ja Lock Haven Universitysta Dr. Cori Myers.

- Mukana on 35 opiskelijan ryhmä sekä meiltä että Lock Havenista. Tarkoituksena on interaktiivisten tehtäväsisältöjen avulla opettaa mitä tietoa ja osaamista oikeasti liike-elämässä tarvitaan lähdettäessä ensimmäiselle bisnesmatkalle, Katarina Broman sanoo.

Centrian opiskelijat ovat perustaneet suljetun Facebook-ryhmän, jonka kautta yhteydenpito Lock Havenin opiskelijoiden kanssa sujuu mutkattomasti ja tallentuu samalla kaikkien osapuolten tietoon. Centrian opiskelijoita on yllättänyt esimerkiksi se, kuinka vähän amerikkalaiset tuntevat Eurooppaa ja sen eri osia.

Broman ohjaa opiskelijoita Kokkolassa ja Myers Pennsylvaniassa. Yhdessä he ovat suunnitelleet opetussisällöt ja tavoitteet. Centrian ryhmässä on myös muutamia vaihto-opiskelijoita Euroopasta eri maista, mikä tuo autenttisia kokemuksia ja tietämystä eri kulttuureista ja niiden tavoista, small-talkista ja etiketistä.

- Molempien maiden opiskelijoilla on olemassa mielikuvia ja stereotypioita. Ryhmässä niistä keskustellaan ja niitä oiotaan. Ei kaikki ole välttämättä suurta ja glamouria Amerikassakaan, hymyilee Broman.

Opiskelijat suunnittelevat Facebook-ryhmässä reaaliaikaista tapaamista. Yhteistyö huipentuu huhtikuun puolivälissä järjestettävään virtuaaliluentoon. Virtuaaliluentojen yhteistyö tulee jatkumaan Centrian ja Lock Haven Universityn välillä syksyllä.

– Viime syksyn kokemukset osoittivat, että oppiminen voi tapahtua joustavasti eri mannerten välillä, kertoo liiketalouden yliopettaja, KTT Janne Peltoniemi. – Tällä hetkellä vireillä on paljon avauksia eri puolille maailmaa esimerkiksi opinnäytetöiden ristiin ohjaukseen.

Doing Business in Europe -virtuaaliluento

Aika: ke 15.4. klo 16.
Paikka: Centria-ammattikorkeakoulun auditorio, Talonpojankatu 2, Kokkola.

Media on tervetullut virtuaaliluennolle!

Lisätiedot:
yliopettaja Katarina Broman, katarina.broman@centria.fi, 040 729 9960
yliopettaja Janne Peltoniemi, janne.paltoniemi@centria.fi, 040 808 5127

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs