Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian Teatterifestivaalit tarjoaa vahvoja ohjauksia vakavien aiheiden äärellä

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian Teatterifestivaalit tarjoaa vahvoja ohjauksia vakavien aiheiden äärellä

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 12:05
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun Teatterifestivaalit käynnistyvät perjantaina 7.11. ja jatkuvat 17.12. saakka. Reilun kuukauden aikana ensi-iltansa saa neljä näytelmää. Teatterifestivaalit ovat osa Centria-ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelman opintoja, joissa opintojensa loppuvaiheessa olevat teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat näyttävät taitonsa ohjaajina.

Näytelmien sisällöissä pohditaan suhdetta jännittämiseen, narsismiin, kiireeseen ja uskoon. Festivaalit avaa Henna Linnén ohjaama ja yhteistyössä työryhmän kanssa käsikirjoittama Jännittääkö – taistele tai pakene. – Kaikki ihmiset jännittävät, ja toivon tämän näytelmän antavan työkaluja jännittämisen käsittelyyn, Linné sanoo. – Esiintyjät kirjoittivat jännityskirjeet, joihin jokainen kirjoitti omia jännityskokemuksiaan. Näiden pohjalta käsikirjoitusta on yhteistuumin työstetty, Linné valottaa prosessia. Tragikoominen teos ottaa kantaa nyky-yhteiskunnan odotuksiin täydellisestä ihmisestä: onko täällä tilaa ihmiselle, joka saa jännittää ja myös epäonnistua.

Hanna-Mari Ihalainen on ohjannut Merja Revon Särkyneen maljan. Näytelmä on intensiivinen draama tuhoisasta parisuhteesta, jossa narsisimi syö suhdetta ja joka hetki on punnittava miten pitkälle usko, toivo ja rakkaus riittävät sielun ollessa sirpaleina. – Sovitustyöni tuo esille marginaaliin jäävän transihmisyyden ja näyttää, että myös sateenkaaripariskunnat ovat samojen ongelmien edessä kuin heteropariskunnat. Merja Repo on tulossa katsomaan Ihalaisen ohjausta Studioteatteri Reaktioon maanantaina 17.11.

Momo ja harmaaherrat vangitsi Marianne Turtion välittömästi ensi-istumalta. – Tämä ohjaus oli pakko tehdä! Yhteiskunnallinen tarina pureutuu kiireeseen: nykyään kenelläkään ei ole aikaa mihinkään ja kaikki on etukäteen laskettu ja suunniteltu. - Kiireen keskeltä on hyvä tulla katsomaan, kuinka suorituskeskeistä elämämme on, ja jokainen voi itse alkaa laittaa tälle kiireen vallalle kapuloita rattaisiin, Turtio vinkkaa.

Lauri Uusi-Hakimon käsikirjoittama Nasaretin Maria tarjoaa mahdollisuuden nähdä stereotypioiden ympäröivä kertomus uudesta näkökulmasta. Kerttu Keskikiikonen etsi uskontoaiheisia näytelmiä, ja tämä näytelmä tarjosi samaistumisen tarttumapintoja. Näytelmä on kertomus ihmisistä ja ihmisyydestä ihmeen äärellä, kertomus arjesta ja pyhyydestä, lihasta ja sanasta. - Näytelmää on esitetty edellisen kerran vuonna 1994 Forssan kirkossa, ja nyt se tuodaan Kokkolan suomalaisen seurakunnan Café Backstagelle, Keskikiikonen kertoo.

Kutakin näytelmää esitetään 3–6 kertaa. Näytelmiä esitetään Kokkolassa Studioteatteri Reaktiossa ja Café Backstagella sekä Oulussa Ylioppilasteatterissa.

Toimittajat ovat tervetulleita esityksiin ja järjestämme toimittajille mielellämme haastattelun, jossa ovat kaikki ohjaajat paikalla. Kaikki ohjaajat ovat varautuneet yhteishaastatteluihin ja -kuvauksiin maanantaina 3.11. Muutkin ajankohdat ovat luonnollisesti soviteltavissa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Lehtori Minna Koivula, minna.koivula2@cou.fi, 044 725 0771
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Tiedot näytelmistä, esitysajat ja -paikat: www.centria.fi/teatterifestivaalit


Kuvassa ohjaajat Henna Linné, Kerttu Keskikiikonen, Marianne Turtio ja Hanna-Mari Ihalainen. (kuva: Minna Koivula)

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs