Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian syksyn yhteishaussa yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee lähes kolme hakijaa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian syksyn yhteishaussa yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee lähes kolme hakijaa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 08:12
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tiistaina päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Centriaan oli 470 hakijaa. Opiskelupaikkoja oli tarjolla 90. Ensisijaisten hakijoiden määrä oli 235, eli yhdestä opiskelupaikasta kamppailee 2,61 hakijaa.

Eniten hakijoita kiinnostivat tradenomiopinnot Ylivieskan kampuksella. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 92, ja yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee kuusi hakijaa. Ensisijaisia hakijoita sai runsaasti myös sähkö- ja automaatiotekniikka Ylivieskan kampuksella, 70.

Myös Pietarsaaren tradenomiopinnot saivat hyvin hakijoita, 39 ensisijaista hakijaa, kun paikkoja on tarjolla 15 opiskelijalle. Kokkolassa kemiantekniikan koulutuksen halusi ensisijaiseksi opiskelupaikakseen 34 opiskelijaa, ja kaikkiaan koulutukseen haki 94 opiskelijaa.

- Olemme tyytyväisiä hakutulokseen. Meillä oli asetettu 2,2 vetovoimatavoitteeksi, ja sen ylitimme, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Haussa olleet koulutukset olivat kaikki monimuotokoulutuksia, eli opinnoissa yhdistyvät erilaiset opetus- ja oppimismenetelmät. Monimuoto-opiskelusta merkittävä osa on itsenäistä opiskelua esimerkiksi opiskelumateriaaleihin ja kirjallisuuteen tutustumista, oppimistehtävien tekemistä ja opiskelua verkon välityksellä. Monimuoto-opinnot voidaan pääsääntöisesti suorittaa työn ohessa. Tällöin osa opinnoista tehdään opiskelijan omaan työhön liittyvinä projektiopintoina.

Seuraavaksi hakijoilla on vuorossa valintakokeet, jonka jälkeen valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 26.11. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 9.12. klo 15 mennessä. Opinnot käynnistyvät 2.1.2016.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086
Erikoissuunnittelija Saana Finni, saana.finni@centria.fi, 040 808 6619


Kuva: Centrian aloituspaikat ja ensisijaiset hakijat syksyn 2015 yhteishaussa.

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs