Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian sosionomiopintoihin hakijaryntäys syksyn yhteishaussa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian sosionomiopintoihin hakijaryntäys syksyn yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2014 klo 12:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakouluun haki yhteensä 342 henkilöä maanantaina päättyneessä korkeakoulujen syksyn yhteishaussa.

Centriassa oli haussa 25 aloituspaikkaa monimuoto-opintoina työn ohessa suoritettava sosionomikoulutus. Koulutukseen oli 141 ensisijaista hakijaa, joten yhtä paikkaa tavoittelee 5,64 hakijaa.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku uudistui tänä syksynä, ja tutkintoon johtavaan koulutukseen haettiin samassa yhteishaussa. Tällä hetkellä tilastoja hakijamääristä hakukohteittain ei ole käytettävissä, koska raporttien saaminen uudesta hakujärjestelmästä ei ole mahdollista.

- Centrian hakijapalveluissa jouduttiin käsipelillä katsomaan ensisijaisten hakijoiden määrä, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Centriassa ei ole tämän vuoksi myöskään tietoa siitä, kuinka paljon hakijoita oli yhteistyössä Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa toteutettaviin bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutuksiin.

- Metropolian hakijapalveluista kerrottiin, että kokonaishakijamäärä Metropoliaan oli 8308, mutta siitä, miten luku jakautuu hakukohteittain tai paljonko on ensisijaisia hakijoita, ei tiedetä. Metropolialla oli haussa 29 hakukohdetta, joten yksittäisten koulutusten hakijamäärien hakeminen käsin ei ole mahdollista, Erkkilä huokaa.

Valintakokeet sosionomikoulutukseen järjestetään 6.-7.11. ja bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutukseen 30.10. ja opetus käynnistyy tammikuussa 2015.

Kuvateksti: Puusepänhommista alaa vaihtanut ylivieskalainen sosionomiopiskelija Jussi Saari on vuosikurssinsa ainoa mies. (kuva: Janne Heikkilä)

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs