Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian musiikin opiskelijoiden päättökonsertit käynnistyvät

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian musiikin opiskelijoiden päättökonsertit käynnistyvät

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2013 klo 12:44
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun musiikkipedagogeiksi valmistuvien opiskelijoiden päättökonsertit käynnistyvät tänään Centrian isossa salissa, Pitkänsillankatu 16, Kokkola. Lavalla nähdään solistina Ottilia Kavakka säestäjänään Tero Tavaila.

Huomenna 25.4. kuullaan Espoon Albergan kartanossa klo 18 Anna ja Leeni Wegeliuksen kanteleita kansanmusiikin päättökonsertissa.

Musiikin koulutusohjelmassa musiikkipedagogiksi opiskeleva voi valita pääaineekseen klassisen musiikin, rytmimusiikin tai kansanmusiikin opinnot. Leeni Wegeliuksen valinta oli instrumenttipedagogin opinnot lähinnä käytännön syistä.

- Opettajan pätevyys on hyvä bonus työelämään, varsinkin kun tällä alalla leipä pitää usein repiä useammasta paikasta, Leeni toteaa. Muusikonalku harmittelee sitä, että suuri yleisö ei tiedä mitä nykykansanmusiikki on.

- Kansanmusiikkia on hankala löytää jopa niiden, jotka tietävät mistä sitä pitäisi etsiä, Leeni harmittelee ja patistaa kansanmusiikista kiinnostuneita tutkimusmatkalle kirjastoon ja MySpaceen.

Kansanmusiikin päättökonsertit jatkuvat perjantaina 26.4. Kokkolassa Pitkänsillankadulla. Centrian Pienessä salissa konsertoi klo 10.30 Kirsi Savolainen kanteleella ja Yläsalissa klo 14.30 Arttu Mäkelä kitaralla.

Rytmimusiikin päättökonserteissa kuullaan 26.4. Noora Kallioisen ja the Voice of Finland -ohjelmastakin tutuksi tulleen Carolina Storrankin laulua. Kallioinen konsertoi Centrian Pienessä salissa on klo 14 ja Storrank esiintyy klo 19.

Sunnuntaina 28.4. klo soi Anu Hokkala-Risikon harmonikka Kortesjärven Ylikylän nuorisoseurantalolla. Konserttikokonaisuuden päättää viuluineen Henri Uusitalo Centrian Pienessä salissa maanantaina 29.4. klo 14.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!

Kuvassa Leeni Wegelius (kuva: Janne Heikkilä)

 

Lisätietoja:
Lehtori Riitta Kossi, riitta.kossi@centria.fi, 044 725 0778
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs